Šarčević: Penzioner koji vodi školu ”Avdo Međedović” bit će krivično gonjen

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović zatražio je od ministra prosvjete Mladena Šerčevića odgovor kada će biti normalizovano stanje u novopazarskoj školi “Avdo Međedović”.

sarcevic djerlek 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Fehratović je ocijenio da bivše rukovodstvo ove škole opstruiše postavljanje novog i ukazao na navodne prijetnje koje zaposleni i djeca dobijaju od bivšeg direktora koji, kako je istakao Fehratović, poručuje da ni “tenkom neće moći doći bilo ko da izvrši volju ministra”, prenosi SANA.

Ministar Šarčević je u svom odgovoru naveo da je na djelu pokušaj opstrukcije i politizacije grupe ljudi koja stoji iza Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

“To nije stav cijelog BNV-a nego neko manipuliše. Ja stvari vilo jasno postavljam na svoje mjesto, nisam prekršio nijedan član zakona. Mi smo blokadu škole prijavili policiji, tužilaštvu. Izašla je i inspekcija republička. Oni su izvršili opsadu škole. Čovjek koji je i penziji i dalje vodi školu, taj čovjek je uzurpator i on će biti krivično gonjen. To što onemogućuje djeci da rade i što manipuliše roditeljima nije ništa novo. Imali smo to u Zemnu i država je to izdržala, rekao je Šarčević i ukazao na brojne prekršaje koje je počinilo bivše rukovodstvo”, rekao je Šarčević.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Ministar je uputio poruku kolektivu škole da zbog aktuelne situacije može doći do problema oko isplate ličnih dohodaka zaposlenih.

“Škola trenutno nema rukovodstvo, legalno izabranom vršiocu dužnosti se ne dozvoljava da uđe u objekat, ne da se ni školskom republičkom inspektoru, ne da se načelniku školske uprave. Kad se sve slegne taj gospodin će se vući po sudovima. To mu je poruka. Poruka i kolektivu, kako misli da dobije platu? Ko će da potpiše platu? Ne što ću ja da im sprečavam da dobiju lični dohodak već nemate lice u objektu koje je mjerodavno da potpiše platni spisak. Ja sam moje sagovornike zamolio da nikako ne idu silom, idemo na razgovore, prije svega sa roditeljima”, kazao je Šarčević i dodao:

“Ja poručujem kolegama koje tamo rade, roditeljima, da se uzmu u pamet. Imanje v.d. je tek početno stanje, dalje ide demokratska procedura kao u svim ustanovama, ali neće niko biti imenovan ako ima nepotizma, ako je u finansijskim malverzacijama, može da ga podrži ko hoće. Oni se drže starog sistema. Napravio sam većinu u kolektivu, napravio sam podršku BNV i to je dosta. To nije dosta. To je samo redovna procedura koja može a ne mora da se uvaži. A upravo vidite zašto ne mora da se uvaži. Ovdje država radi svoj posao. Naravno da ovakve stvari ne mogu da budu kratke. Nećemo ni posustati ni odustati. Ova priča ići će u korist i djece i građana u Novom Pazaru”.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Ministar Šarčević je rekao da se jučer čuo sa predstavnicima nadležnog sindikata i da želi da pošalje poruku da država mora da se poštuje.

Sana

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex