Asistent akademika Zukorlića: Osjećali smo da imamo branu koja nas brani od svih udara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prepuna studenata bila je subotom Velika sala Internacionalnog univerziteta tokom predavanja akademika Muamera Zukorlića. Predmet epistemologija bavi se naukom o znanju i izvorima znanja, a ideja akademika bila je poseban emanet

Da studenti na ovom Univerzitetu uče i o znanju, zapravo da studenti nauče da razmišljaju. On je cijenio da studenti dodatno iskažu svoje impresije, svoja razmišljanja o temi i uvijek je potencirao na tome da studenti razmišljaju svojom glavom. Ono na čemu je potencirao na svojim predavanjima je da se studenti, ma koja da je tematska cjelina u pitanju, fokusiraju na stvari koje su važne, da odbrani studente od trivijalnosti, od stvari koje su bezvrijedne, da im ukaže na prave vrijednosti.

Plasirali smo njegovo posljednje predavanje u subotu 6. novembra nakon kojeg je preselio, imali smo priliku čuti tematsku cjelinu „Umjetnost kao izvor znanja“, ali pored toga što je govorio o umjetnosti govorio je o mnogim drugim stvarima koje su izuzetno bitne za sam odgoj tih studenata.

To su bile takve poruke koje su iskazane iz iskustva. Kao da imate nešto što biste trebali da proživite godinama a neko vam to ponudi u jednom predavanju. Studenti su imali prilike da se napajaju s izvora i njegove misli, razmišljanja, velikog iskustva. Uvijek bi negodovao kad nema pitanja i onda bi on postavljao pitanja.

Amanet je na svima nama. Osjećali smo da imamo kišobran ili branu koja nas brani od svih udara, mentora, učitelja, onoga koji usmjerava, kaže između ostalog, gostujući u Jutarnjem programu Sandžak TV Haris Zogić asistent akademika Zukorlića na predmetu Epistemologija

Predmet epistemologija bit će nastavljen, baš kao što je bio princip muftije Zukorlića da ono što se počne to se ne prekida. O danu i vremenu nastavka predavanja studenti će biti obaviješteni. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.