U NOVOM PAZARU dnevno više od 300 ljudi dolazi na testiranje: Mnogo zaraženih, manje hospitalizovanih

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Novom Pazaru ima mnogo ambulantnih pregleda, dnevno lekari obave više od 300 pregleda, ali je mali broj prijema u bolnici, rekao je za Alo! v. d. direktora Opšte bolnice u tom mestu Meho Mahmutović.

Mnogo građana je došlo na pregled sumnjajući da imaju kovid 19, ali je sad to više trijaža. Veliki je broj zaraženih, ali je mali broj hospitalizovanih, trenutno imamo nešto više od 40 pacijenata na lečenju – kaže dr Mahmutović, i dodaje da omikron varijanta daje blažu kliničku sliku i, kako to trenutno izgleda, u većini slučajeva brže prolazi.

Mahmutović dodaje da su primetili da su antigenski testovi bili negativni čak i kod pacijenata koji su imali sve simptome (uglavnom one koji liče na grip), pa sada, po preporuci stručnjaka, rade dupli test, bris iz grla i nosa.

– Sve se to radi da bismo bili sigurni, jer se pokazalo da antigenski test nije dovoljno osetljiv u nekim slučajevima – napominje Mahmutović.

Omikron se brzo širi, pa i zdravstveni radnici često obolevaju, ali u Novom Pazaru, iako je bilo povremenih ispada, nije bilo većih problema.

Novi Pazar je, inače, u prvom talasu pandemije, bio žarište sa velikim brojem zaraženih i hospitalizovanih.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker