Novi Pazar / Inspektori sprečili nastavak nelegalnih radova na vojnoj parceli

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iako je građevinska inspekcija donela rešenje o zatvaranju nelegalnog gradilišta na delu državne parcele u Ulici Stefana Nemanje, investitori su proteklog vikenda pokušali da nastave radove, ali su u tome sprečeni, saznaje radio Sto plus.

Postupajući po prijavi građana, građevinski i komunalni inspektori su 27. i 28. februara izašli na teren i uverili se da se na delu parcele 437, koja je u sklopu kasarne “Rifat Burdžević Tršo”, izvode radovi.

“Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da je izvođač radova, nakon što je sa trotoara uklonio kamenje i zemlju kako bi ga oslobodio za nesmetano korišćenje za pešake, pokušao ponovo da nastavi sa novim iskopima. Inspektori su naložili prekid i obustavu radova i obavestili policijske i pravosudne organe”, odgovorili su iz Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Novog Pazara.

Podsećamo da su radovi na parcelama broj 436/4 i 437 nezakonito izvođeni par nedelja, a obuhvatali su iskopavanje i izgradnju dva objekta.

Inspekcijskim nadzorom, urađenim po nalogu nadležnog tužilaštva, otkriveno je da je na parceli broj 436/4 izgrađen objekat dimenzija 11х7 metara, kao i da je investitor Igor P.

Kao investitor objekta dimenzija 15×6 metara na parceli broj 437 naveden je Nebojša B, a Nihad T. i Marina P. dve iskopine 20×7 metara, na kojima nije započeta gradnja.

Zbog nelegalne gradnje inspektori su protiv investitora, odnosno, izvođača radova podneli krivične prijave Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Ministarstvo odbrane, koje je korisnik parcele, još uvek nije odgovorilo na naša pitanja da li je upoznato i kako je moguće da se na parcelama koje su deo kompleksa vojne kasarne izvode radovi i da li su dali saglasnost investitorima za taj posao.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker