MUP potvrdio – Napadači na Ugljanina umjesto u zatvoru boravili u bolnici!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministarstvo unutrašnjih poslova na osnovu zahtjeva Sandžak televizije saopštilo je šire informacije o događaju koji je uznemirio javnost u Novom Pazaru, o brutalnom prebijanju građanskog aktiviste Irfana Ugljanina. MUP je potvrdio naša nezvanična saznanja da su napadači na Ugljanina umjesto u zatvoru boravili u bolnici, javlja agencija Sana

Naime, iako je licima S.B (31), V.S (31) i R.M (34) rješenjem policijskih službenika određena mjera zadržavanja do 48 časova, dežurni ljekar Opšte bolnice je u svom izvještaju naveo da dva lica R.M (34) i S.B (31) zbog svog zdravstvenog stanja treba da budu zadržana u bolnici, dok je za trećeg napadača V.S (31) dao procjenu da je zdrav i da može biti smješten u prostorije Okružnog zatvora.

– Policijski službenici radeći pa rasvjetljavanju događaja u službene prostorije doveli su lica S.B (31), V.S (31) i R.M (34). Imenovani su saslušani u svojstvu osumnjičenih i istima je rješenjem određena mjera zadržavanja do 48 časova.  Nakon donošenja rješenja o zadržavanju, a poštujući pravnu proceduru isti su odvedeni na ljekarski pregled u Opštu bolnicu u Novom Pazaru.

Dežurni ljekar se nakon pregled izjasnio da je lice V.S (31) sposobno za zadržavanje i isti je nakon pregleda smješten u prostorije Okružnog zatvora u Novom Pazaru. Druga dva lica R.M (34) i S.B (31) zbog svog zdravstvenog stanja zadržana su Opštoj bolnici Novi Pazar radi liječenja, a po nalogu ordinirajućeg ljekara, stoji u dokumentaciji koju smo dobili od MUP-a.

Napad na Ugljanina kvalifikovan je kao krivično djelo Nasilničko ponašanje čl. 344 st.2,  kojim je predviđena kazna zatvorom od šest mjeseci do pet godina.

Iz MUP-a navedeno da su dana 03.02.2021. godine lica V.S (31) i S.B (31) i R.M (34) predati na dalju nadležnost dežurnom Osnovnom javnom tužiocu u Novom Pazaru koji je istima donio rješenja o ukidanju zadržavanja nakon čega su lica puštena.

Sandžak televizija je zatražila i ime dežurnog ljekara i medicinsku dokumentaciju kojom je zaštitio napadače na Ugljanina, ali su iz MUP-a saopštili da te informacije neće dostaviti jer smatraju da bi prekršili Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.

Zbog ovakve odluke MUP-a, Sandžak televizija će se obratiti Povjereniku za pristup informacijama od javnog značaja jer želimo saznati da li se radi o korupcijskim radnjama ili stvarnim povredama. Osnovano sumnjamo u istinitost povreda, jer se praksa ponavlja.

Naime, na isti način je spriječen pritvor Ramizu Župiću koji je novinaru Sandžak televizije oteo telefon i kome je određeno zadržavanje od 48 sati. Ovakvim primjera ima još, stoga smatramo da MUP treba dostaviti informacije jer aludiraju na spregu kriminala i korupcije sa ljekarskim osobljem Opšte bolnice u Novom Pazaru, tj. aludiraju na organizovani kriminal.

(Agencija Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker