Drama na Goliji: Poštara presreo medvjed, on počeo da viče i bježi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ja sam se u prvi mah potpuno odsjekao, od straha sam glasno počeo da vičem i dozivam u pomoć, kaže Dalibor Pantović iz Ivanjice

Dalibor Pantović bio je na radnom zadatku kada se oči u oči susreo sa opasnom, divljom životinjom.

Prava drama se odigrana na planini Goliji, nedaleko od grada Ivanjice u zapadnoj Srbiji, javljaju srbijanski mediji.

– Čuo sam neko šuštanje u šumi, kad sam pogledao ka tom pravcu ispred mene je izašao medvjed.

Sivkast, srednje veličine. Ja sam se u prvi mah potpuno odsekao, od straha sam glasno počeo da vičem i dozivam u pomoć – rekao je Dalibor, dodavajući da se u tom trenutku nalazio na putu koji vodi do domaćinstava kojima je krenuo da odnese poštu.

Preporučljivo je da se u trenucima sličnim ovim, kada se nađemo u bliskom susretu sa nekom divljom životinjom kao što je medvjed, ostanemo mirni i staloženi. Dalibor je postupio potpuno suprotno, što je medvjed shvatio kao potencijalnu opasnost i brzim koracima krenuo ka njemu.

– Sekunde su bile u pitanju, počeo sam da trčim koliko me noge nose, više se nisam ni okretao. Taj osjećaj ne može da se opiše riječima, nisam stajao dok nisam dotrčao do prvih kuća. Tek tada sam se okrenuo i video da ga nema iza mene. Sjeo sam kod mještana, dali su mi vodu i šećer da se povratim.

Razmišljao sam samo o tome kako ipak izvukoh živu glavu. Smirio sam se, ali koliko sam brzo trčao imam strašnu upalu mišića – priča Dalibor.

Golija je poznata kao stanište medvjeda, pa je i sam Dalibor pješačeći planinskim selima imao često priliku da vidi medvjeđe stope i tragove na zemlji, kao i mještani. Međutim, ovo mu je bio prvi put da se susretne oči u oči sa ovom šumskom životinjom.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker