Dok se mi Bošnjaci bavimo sobom i svađamo oko “hodžina jorgana”, drugi prosperiraju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Piše: Mensur Zukorlić

Vidite li Bošnjaci kuda nas vode tenzije koje proizvodi jedna grupa neodgovornih ljudi, nepromišljenim izjavama sa dugoročnim posljedicama?

Među nama hara zavist, niska narodna svijest, lažna podmetanja, ako nije pod mojom kontrolom onda je to suprotno kodeksu ponašanja u vjeri, etici, ekonomiji i svemu ostalom. Dokle ide ta ljudska sujeta?

Bošnjaci Sandžaka i regije su dužni da se trude da poprave stanje i da shvate ko ih gura u svađe i vuče unazad. Ne smijemo se zadovoljiti niti prihvatiti lošu stvarnost. Obaveza nam je odgajati i školovati narod skladno ispravnom programu i da ga vode oni koji su najbolji u njemu.

Mudrost je spoznati najbolje dobro i najgore zlo. Bošnjaci su nažalost najveći problem sami sebi, posvađani su, mrze se, što je ne dopustivo, poraženi su skoro na svakom planu. Poraz je sveobuhvatan na većini segmenata: medijskom, obrazovnom, tehnološkom, naučnom, administrativnom i drugim poljima.

Okruženje u odnosu na Sandžak ima nezamislivu superiornost. dok se mi bavimo sobom i svađamo se “oko hodžina jorgana” drugi gradovi i regije ostvaruju napredak npr, ulaže se u školstvo, i ako imamo talenata koji su otišli u svijetu, a koji pokazuju i postižu rezultate koji se ubrajaju u najprestižnija dostignuća univerziteta, šta se to događa s nama.

Moramo mijenjati svijest i strategiju, kako bi promijenili stanje. Za tu promjenu je nužno uzeti u obzir uzroke za pripremu raznovrsne istinske snage svejedno bila ona ljudska, ekonomska, tehnološka ili medijska.

Nužnost je znalaženje efikasnih metoda za edukaciju i školovanje stručnih kadrova, budućih lidera i odgajanje onih koji će povesti narod ka putu prosperiteta. Bošnjacima je danas najviše potrebno iskrenih lidera i bogobojaznih učenjaka praktičara, koji će povesti narod na obalu spasa i izvjesti iz ove magle.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Elena Gerinski
Elena Gerinski
3 godina ranije

Resetujte se….
Vratite se na fabricka podesavanja…
U suprotno nestacete….kao sto ste vestacki I nastali….
Istina boli Ali I leci….

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.