Policija u Novom Pazaru pojačala prisustvo – Oduzeto hladno oružije i jedno vozilo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Policija u Novom Pazaru je pojačala prisustvo u gradu, a danas je oduzeto nekoliko komada hladnog oružija.

Takodje, u današnjoj akciji policije je odzuzeto i jedno vozilo, saznaje Sandzaklive.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je danas da je atmosfera nasilja u Novom Pazaru neprihvatljiva.

Vulin dodao da vraćanje žandarmerije na ulice nije rješenje, te da je svjestan da Policijska uprava u Novom Pazaru nema kapaciteta da uspostavi javni red i mir. Dodao da će u narednim danima izaći sa konkretnim prijedlozima.

Vulin je obraćajući se u Skupštini Srbije Jahji Fehratoviću još rekao :

– Vi se sjećate da kada je nasilje eksliralo prošli put da je žandarmerija u Novom Pazaru boravila 54 dana i tada nije bilo nijedne jedine primjedbe od strane građana, da je neko prekoračio svoja ovlašćenja ili da se vršilo nasilje. Bilo je nekih političara koji su to pokušali da zloupotrebe, ali građani to nisu prihvatili. Sva krivična djela o kojima vi govorite su rasvijetljena, svi počinioci su uhvaćeni, ali to meni nije ni najmanja utjeha. To mora da prestane. Atmosfera nasilja koja vlada u Novom Pazaru je nešto što mene brine.

U svako gradu imate nasilnike i bande, ali u Novom Pazaru vlada atmosfera da je nasilje prihvatiljivo, da je to način rješavanja problema. I ti mladi ljudi, neki od njih čak i nisu kriminalci. Ovi od juče nemaju dosijea, a bodu se noževima ne znam zbog čega. Nije rješenje da ponovo vratimo žandarmeriju u Novi Pazar, ali može da bude i ono jeste jedno od rješenja o kojima razmišljamo. Ovih dana ćemo imati sastanak da damo konkretan prijedlog šta ćemo da radimo, ali nije rješenje da se dovlače snage od nekud. Građani Novog Pazara zaslužuju da žive kao i drugi, zašto bi stalno živjeli u atmosferi da kada vide žandarmeriju sa dugim cijevima na ulicima kažu e dobro je. Pa nije dobro, ja se nisam osjećao dobro što sam slao žandarmeriju u Novi Pazar. Ja sam se osjećao dobro kada je žandarmerija otišla, a bilo sve mirno.

PU u Novom Pazaru mora da bude u stanju da samostalno kontroliše red i mir. Nažalost, dijelim sa vama taj osjećaj da nije u stanju i u narednim danima ćemo izaći sa konkretnim prijedlozima, ako su u pitanju kadrovska rješenja i kadrovskim rješenjima, ali svakako nešto mora da se mijenja u Novom Pazaru.

Ovo je apsolutno neprihvatljivo. Bio bih uvrijeđen da neko misli da je ovo pitanje vjere i nacije, ovo nema nikakve veze sa tim. Mislim da Policijska uprava u Novom Pazaru nema kapaciteta da uspostavi javni red i mir. Mi za Novi Pazar imamo velike planove, ideja je da se gradi novi prostor baš za šalter salu, ona baraka je neprihvatljiva, ljudi stoje i po suncu i po kiši, to ne može da se toleriše, hoćemo to da napravimo. Dosta smo uložili u vozila, u opremu policajaca, zaista stalo mi je, ali sa ovom atmosferom to neće ići. Ja želim da svako može da se bezbjedno prošeta šetalištem u Novom Pazaru. Trenutno stanje nije prihvatljivo, samo je pitanje šta još može da se desi, šta ako neko sljedeći put donese bombu? Zato ću tražiti podršku svih političkih aktera u Novom Pazaru, da svi daju podršku, bez sumnjičenja u državu Srbiju jer to država svih građana i ovo mora da se riješi.

(Sandzaklive.rs, Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker