Opširnije o pljačkašu iz Novog Pazara koji je osuđen na četiri godine robije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sporazum Hasana Kolašinca sa Višim tužilaštvom

10 priznao 620x0

{module Oglas 2019 – U članku 1}

SAMO nekoliko sati nakon što je u subotu ujutru identifikovan, lociran i odlično koordiniranom akcijom policije uhapšen, Novopazarac Hasan Kolašinac (25), koji je za dva dana počinio tri teška razbojništva i uz pretnju oružjem opljačkao dve apoteke i jednu poštu, priznavanjem krivice i sklapanjem sporazuma sa ovdašnjim Višim tužilaštvom, osuđen je na četiri godine zatvora. Pošto je sporazum potvrdio i Viši sud u Novom Pazaru, presuda je odmah postala pravosnažna, pa će Kolašinac ekspresno, kako je i osuđen, biti poslat na izdržavanje kazne.

 Za izvršenje krivičnog dela razbojništva dobio je tri godine zatvora, a za nedozvoljeno nošenje oružja 13 meseci, odnosno osuđen je na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora – kaže Asmir Mehović, portparol Višeg tužilaštva u Novom Pazaru.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Priznavanje krivice i sklapanje sporazuma sa tužilaštvom relativno je novi pravno-kazneni institut koji se u Novom Pazaru primenjuje u sve više slučajeva, zato da bi se izbegla duga i komplikovana suđenja. Nagodbu sa tužilaštvom obično nude počinioci krivičnih dela koji veruju da će tako dobiti manju kaznu i koji i žele da odmah budu upućeni na izdržavanje kazne. Do sada su ovaj institut najviše koristili uhapšeni narko-dileri koji su, zavisno od količine droge koja im je pronađena, dobijali i godine zatvora.

Manjkavost ovakvog načina kažnjavanja je što je u ceo proces uključen vrlo mali broj ljudi, što se sve završava na brzinu i bez očiju javnosti i što se izbegavanjem suđenja često skrivaju saučesnici, podstrekači i pomagači.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Prema nezvaničnim informacijama, čim je uhapšen Hasan Kolašinac je sve priznao, a nakon pola sata je tražio sklapanje sporazuma sa tužilaštvom. On do sada nije bio na listi pljačkaša i razbojnika, a u policiji su ga znali po nekim sitnijim gradskim čarkama. Šta se desilo pa da uzme pištolj u ruke, stavi kapuljaču na glavu i krene u brutalne razbojničke pljačke u kojima je oteo ukupno 254.000 dinara (deo je pronađen i vraćen vlasnicima) ne znaju ni u njegovoj porodici koja je zaprepašćena njegovim razbojništvima.

(Vecernje novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex