Forenzičar: Presuda Fahrudinu Mavriću zasnovana na nezakonitim dokazima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dokazi koji su doprineli da Fahrudin Mavrić pre 7 godina bude osudjen za ubistvo policajca Željka Zečevića na putu Ribarići – Tutin bili su nezakoniti – tvrdi direktor i forenzičar Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada Nenad Šipka.

Thumb 10 HRO GORNJI 2 Tutin Fahrudin Mavric 20100310

{module Oglas 2019 – U članku 1}

On je na konferenciji za medije u prostorijama Stranke pravde i poverenja izneo detalje forenzičke 3D rekonstrukcije pravosnažne presude Višeg suda u Novom Pazaru u slučaju protiv Mavrića koji je osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo policajca Željka Zečevića. Njega su angažovali roditelji Mavrića a urađenom forenzičkom 3D rekonstrukcijom, želi da ukaže na greške koje su se dogodile u pravosnažnoj presudi.

Šipka smatra da su tragovi krvi ključni detalj.

“Prolazak projektila kroz balistički želatin pokazao je da je pritisak morao povući biološki materijal, odnosno delove tkiva. Time bi se potvrdilo da li je to putanja i projektil koji je pogodio Zečevića. Drugi ključni detalj su nezakoniti dokazi, jer je veštak koji je doneo dokaze, na osnovu kojih je Fahrudin i osuđen, morao biti izuzet sa suđenja. Ako se ovo izuzme onda nema nijednog dokaza da je Fahrudin povukao obarač pištolja“, rekao je Šipka.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

On je istakao da je pravni zastupnik pre mesec dana Višem sudu u Novom Pazaru poslao Zahtev za ponavljanju postupka.

Fahrudinov otac, Džafer Mavrić rekao je da porodica od suda očekuje samo istinu i pravdu.

“Ako u ovoj zemlji postoji pravde i zakona očekujem da će sud povratiti ovaj postupak, jer forenzičar ima nove dokaze. Ukoliko se dokaže da je pravosnažno rešenje bilo ispravno mi se slažemo sa kaznom zatvora od 30 godina“, rekao je Džafer.

Podsetimo Veće Višeg suda u Novom Pazaru, kojem je presedavao sudija Adil Bibić, osudilo je u maju 2012.godine na 30 godina zatvora Fahrudina Mavrića iz Ribarića, kod Tutina, zbog ubistva policajca Željka Zečevića (39), radnika Policijske stanice u Tutinu. Ubistvo se dogodilo 2. marta 2010. godine u mestu Batrage, na putu Ribarići – Tutin.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker