Bjelopoljski pjevač Dino Puzović sa 16 počeo da zarađuje od pjevanja:Trudite se, ništa ne pada s neba(VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bjelopoljac Dino Puzović ima 28 godina, a već sa 16 počeo je da zarađuje od pjevanja.

5de3dec4 e948 4ec0 b4b0 703b0a0a0a67 DinoPuzovi4 previewOrg

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Sve je krenulo od jednog slučajnog poziva za svirku u hotelu “Bijela rada”, a Puzović sada već ulazi u etablirane vode i može da se pohvali saradnjom sa brojnim poznatim umjetnicima.

“Kao dijete sam volio da pjevam i roditelji su me upisali u muzičku školu. Pobjeđivao sam tada na brojnim takmičenjima. Završio sam nižu muzičku školu, odsjek klavir, a kada sam krenuo u srednju školu sa drugom sam muzicirao i pjevao uz gitaru, kada je stigao poziv iz hotela ‘Bijela rada’ da pjevamo. Noć po noć, mi smo svirali i zarađivali, zaljubili se u taj posao i to radimo i danas. To je bio prvi nastup od kojeg sam zaradio novac”, priča Puzović.

Kaže da pozivi sada stižu sa svih strana, pa se dešava da po čitavu sedmicu radi.

“Ne pamtim kada sam imao slobodan vikend. Jeste lijep ovaj posao, ali je mnogo težak, jer treba dosta snage, ljubavi i volje da se to radi. Volim to što radim, da nije tako ne bih se bavio tim poslom”, kaže Puzović.

On navodi da su prednosti posla kojim je odlučio da se bavi noćni provod, putovanja, ali i novac koji ne može da se zaradi u javnim ustanovama.

Plan mu je da snimi CD. Do sada je snimio pjesmu “Moja si bila”, koju je radio bjelopoljski muzičar Ljubiša Bulatović. Takođe, snimio je pjesmu posvećenu manifestaciji “Dani borovnice”, koja se održava u Plavu.

“Trebalo je da snimim spot za pjesmu ‘Moja si bila’, ali nisam imao bilo dovoljno novca. Ipak, pjesma je vrlo popularna i stalno se vrti na radio stanicama i televizijama. Pjesmu za ‘Dane borovnice’ sam snimio sa glumcem Slobodanom Marunovićem, a dio sam tima koji je snimio  pjesmu o Bijelom Polju, ‘Grade moj’”, priča Dino.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

https://www.youtube.com/watch?v=2lctBICkvcQ

Na samom početku karijere svirao je i pjevao rok i pop, a sada i narodnjake.

“Pjevam sve – od Silvane do Nirvane. Učestvovao sam na takmičenju X faktor u Beogradu 2013. Stigao sam do bootcampa, ali sam, nažalost, ispao. Bilo je predivno iskustvo”, prisjeća se on.

Za posao i karijeru veoma mu je bitno što je imao priliku da 2012. pjeva sa Amadeus bendom kao predgrupa u Bijelom Polju, na trgu, pred više od deset hiljada ljudi.

“Prošle godine sam pjevao i sa Šakom Polumentom za Dan nezavisnosti, a potom smo na Ušće festu bili predgrupa Alenu Islamoviću i YU grupi. Družio sam se i sa Parnim valjkom u beogradskoj Areni. S njima nisam dijelio binu, ali se nadam da hoću”, kaže Dino.

Dodaje da od posla muzičara može da se živi dobro, ali da to zavisi od truda i mnogo drugih faktora.

“Prije dvije godine sam apsolvirao na Fakultetu za kulturu i medije, smjer novinarstvo, ali sam zbog velikih obaveza pauzirao. Nadam se da će ove ili naredne godine diploma stići kući. Mladima koji žele da se bave ovim ili drugim poslom poručujem da budu uporni da 100 odsto daju sebe i slijede snove. Ja još imam neostvarenih snova, ali se nadam da ću, uz Božju i pomoć prijatelja, stići do tog cilja. Trudite se, ništa ne pada s neba”, kaže Dino.

Zahvalan je prijateljima, koji su uvijek uz njega na svim nastupima, i svim Bjelopoljcima “koji su tu gdje god da pjevam, od Beograda do Herceg Novog”.

“Hvala svima do neba i pjevaću vam, ako Bog da, još dugo”, poručio je Dino.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Kampanju kroz koju promovišu  mlade, spretne i izuzetne Bijelopoljcie pokrenula NVO Multimedijal Montenegro  sa obrazloženjem da su odlučili da pokažu da postoji i druga strana priče, oni koji ostaju odlučni da svoju ideju i posao razvijaju u svom rodnom gradu. Cilj  kampanje je da pokrenu omladinski uspavani preduzetnički duh, motivišu mlade da ostanu ovdje, odvaže se da pretvore svoje zamisli u konkretnu ekonomsku korist i obezbijede sebi osnovnu egzistenciju a da zbog toga ne moraju napustiti svoje ognjište.

Predsjednik organizacije Željko Đukić podsjeća da je ovo volonterska akcija kroz koju je izrađeno 10 intervjua  sa isto toliko mladih, uspješnih ljudi iz Bijelog Polja, koji su odlučili da ostanu i u rodnom gradu, Crnoj Gori i tu grade svoje, sada već, uspješne karijere.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker