Mujagić: Nedopustivo da vlast u Sjenici diskriminacijom gradi prosperitet Opštine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gost “Pretresa” bio Munib Mujagić, predsjednik Opštinskog odbora SPP Sjenica. O tome kako vlast diskrimiše Bošnjake, dijeleći ih i po političkoj pripadnosti, kako i zašto Sjenica nazaduje, o takozvanom Zavjetu šutnje, prisustvu kriminala, odsustvu informiranosti, između ostalog u emisiji

fgghdtr45645645

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Dobro je poznato da lokalna vlast u Sjenici dijelu Bošnjaka asflatira put, a za dio Bošnjaka koji ne glasa za SDA naplaćuje taj isti put dok istovremeno komšije Srbi kilometre asfalta dobijaju džaba, prema zakonu.  Pozicioniranje koalicione vlasti u Sjenici pred izbore sastoji se od takozvane šoder politike. Cjelokupni process radi se, kako kaže predsjednik OO SPP u Sjenici u emisiji Pretres, prema već godinama ustaljenim matricama.

Svjedoci smo u tom smislu da je kampanja u Sjenici i počela i da je krenula izgradnja određenih putnih pravaca. Nažalost , dio tzv. kampanje “šoder politika” dio je jedne diskriminatorne politike ne samo po osnovu nacionalne pripadnosti već i po političkoj pripadnosti. I to je nešto što je karakterisalo sve prethodne izbore i imamo pravo da sumnjamo da će to biti i na ovim izborima, kaže Mujagić{module Oglas 2019 – U članku 0}

Diskriminacija po nacionalnoj osnovi, u ovom slučaju Bošnjaka u Sjenici, kaže Mujagić, treba da zaboli svakog čestitog čovjeka. Ono što je u toj priči posebno važno i nedopustivo je da stranke na vlasti o tome uporno šute.

Nisam čuo dosad s bilo koje strane i od bilo koga uzimajući u obzir i Skupštinu i političke partije koje participiraju u vlasti i odborničke klubove, odbornike, intelektualce da su javno progovorili o nečemu što je nedopustivo. Koristim ovu priliku da iskažem svoje nezadovoljstvo i pozivam relevantne da o tome progovore.

Nedopustivo je, kaže, da grad diskriminacijom gradi prosperitet Sjenice. Glavni krivac za to što Sjenica nazaduje je lokalna vlast upravo zbog uspostavljanja diskriminatornih oblika saradnje sa građanima. (Sana)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker