“To vam je kao da spavate na mašini za RENDGENSKO ZRAČENJE”, dr Dunjić upozorio na uređaje koje svi držimo u SPAVAĆOJ SOBI, a evo zašto nam i JASTUCI ugrožavaju zdravlje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

O negativnom uticaju raznih uređaja za TV Prva govorio je lekar integrativne medicine dr Slobodan Dunjić.

“Sva ta zračenja koja su nam u okruženju, od rutera, telefona koje držimo pored glave… Bio je juče članak u novinama u kojem kažu koliko mi trošimo sirovu naftu za patike, za mnogo stvari u našem okruženju koje su pune uranijuma. Držimo neke izvore zračenja u svom okruženju, koji su nam jako bliski. Druga stvar, normalno da se nećemo odreći mobilnog telefona, bez toga ne možemo da živimo, ali postoji zloupotreba, mi više koristimo telefon, igramo se njime, pa je za nas postao igračka”, rekao je dr Dunjić i napomenuo da držanje određenih stvari ispod kreveta može da bude štetno kao spavanje na mašini za rendgensko zračenje, kao i nikako ne treba držati mobilni telefon pored kreveta.

Pažnju treba obratiti i na punjač koji takođe zrači, a koji ne trebalo puniti u spavaćoj sobi.

“Ta zračenja su, normalno, manje štetna za mene zato što moje ćelije polako odumiru, ali kod dece koja su u razvoju, devojaka koje imaju hormonski disbalans ti niskofrekventni talasi utiču na hormonske statuse i te ćelije u nekom trenutku mogu da pođu u nekom pogrešnom pravcu”, poručio je.

Prema njegovim rečima, izloženost raznim zračenjima izaziva brojne bolesti.

“U poslednjih 10 godina pojavile su se neke nove bolesti. I mi se sada čudimo… od pandemije, pa do nekih novih bolesti, autizma, dijabeta, kancera, sve je to nešto novo, pa se pitamo odakle to dolazi. To je nešto što nam se promenilo u okruženju. Naši stari, ako ne bi spavali, oni bi uzeli jastuk, bacili bi ga kroz prozor, promenili bi slamaricu, na neki način bi indirektno rešavali svoj problem sa spavanjem, sa umorom, a mi ništa ne radimo, mi prihvatimo to kao da je normalno, a iz dana u dan tonemo”, naglasio je.

Dr Dunjić je skrenuo pažnju da elektromagnetni stres kojem smo izloženi, izaziva disbalans u organizmu, ali da prvi simtpomi toga mogu da se jave posle pet odnosno 15 godina.

“Nisu u pitanju samo aparati, može da se radi i o jastuku, dušeku, cipelama, koferima, tašnama koje držimo ispod kreveta. Definitivno, ne smemo ništa od tih stvari držati u svom okruženju jer kada legnemo, mi smo tu sedam-osam sati, to utiče na naše ćelije, dovodi do depolarizacije ćelijskih membrana i ulazi u jedan disbalans”, objasnio je.

Dr Dunjić je rekao da nije važno da li posteljinu ili jastuke čuvamo u fioci ispod kreveta, ukoliko su oni od loših materijala, odnosno perja ili memorijske pene jer pojedini materijali mogu da zrače od tri do šest metara i da to dejstvo ne zaustavljaju čak ni zidovi.

Jedna od najopasnijih stvari kod kuće, prema rečima dr Dunjića

U najopasnije uređaje koji se drže kod kuće ubraja se ruter. Dr Dunjić savetuje da ga isključite od 23 do dva ujutru kako ne bi uticao na lučenje melatonina.

“Baš ta noćna značenja su štetnija nego dnevna jer u svakom trenutku imamo neki poremećaj pažnje, na neki način restartujemo hipofizu koja je glavni softver svih naših dešavanja u organizmu. Kada spavamo, mi nemamo promene u okruženju i onda imamo taj štetniji efekat. Imamo rutere koje treba isključiti jer u nekom periodu između 22 i 23 sata do dva ujutru je neki pik lučenja hormona melatonina, zato su štetna ta zračenja noću. To je hormon od kog zavisi rad našeg mozga, štitne žlezde, srca i našeg imuniteta, zato je jako bitno i kada legnemo”, naglasio je.

Rešenje je najjeftinije

“Najjeftiniji jastuci i dušeci su najbolji. Treba izbegavati ove nove materijale, imamo nove hemijske supstance, koje nisu dovoljno ispitane. Jedan od materijala koji su noviji i nisu dovoljno ispitani su memorijske pene”, rekao je i objasnio da roditelji koji primećuju da se deca cele noći pomeraju po krevetu, treba da znaju da je to posledica izloženosti zračenju.

“Deca spavaju na lošim materijalima, koji su na mestima zračenja. Spavaju tako što stave glavu na dušek, izbace pozadinu na gore i celu noć se šetaju po krevetu kao pokvarena kazaljka na kompasu. I mi se pitamo što dete ne spava celu noć, to je zato što dete traži mesto gde nema zračenja. Plišane igračke i plastiku ne treba držati u krevetu, plastika se pravi od granulata koji se pravi od nafte. Treba birati i blage boje posteljine jer jarke boje: jarka crvena, plava sadrže pigmente bakra i drugih teških metala i bukvalno spavate na anteni”, poručio je.

Na kraju je savetovao sve da redovno piju vodu i provode više vremena u u prirodi, jer se tamo vrši depolarizacija tih ćelijskih membrana.

Izvor:Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Za istinu
Za istinu
8 mjeseci ranije

Najkorisniji texst na portalu,a nema ni 350 pregleda.!!!!!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker