Pogledajte šta vam predlažemo za iftar drugi dan Ramazana
Prijedlog za današnji iftar pogledajte u nastavku: Prije svega najbolje se iftariti sa čašom vode i hurmom.
Čorba od tikvice:
{module Oglas 2 – 2020}
Potreban materijal:
1/2 kg tikvica
4 dag margarina
4 dag brašna
1 dl kiselog vrhnja
2 žumanca
sok od pola limuna
peršun
sol, biber
Priprema:
Tikvice oprati, izrezati na kockice i kuhati u slanoj vodi. Na margarinu popržiti brašno svjetlo žuto, zaliti sa hladnom vodom, prokuhati i dodaj u tikvice, kada zakuha dodaj kiselo vrhnje i tučena 2 žumanca, sok od pola limuna, peršun, so i biber. Sve još jednom dobro zagrijati ali paziti da ne prekuha.
Vezirske mahmudije:
{module Oglas 1 – 2020}
{module Oglas 0 – 2020}
Sastojci:
60 dkg teletine (file)
10 dkg riže
16 komada srednje velikih šampinjona
4 paradajza
10 dkg masnoće
5 dkg brasna
so
biber
Odrezite ociscenim gljivama klobuke. Drske nasjeckajte, isprzite, dodajte rizu, posolite, pobiberite i sve skupa ispirjajte kao rizoto. Klobuke isprzite. Paradajz narezite na kriske pa ih isprzite. Meso narezite na 16 malih medaljona (mahmudija) koje posolite, pobiberite, uvaljajte u brasno te isprzite. Na svakom tanjiru nacinite cetiri hrpice rizota, a na svaku metnite meso, paradajz i gljivu. Ukrasite.
Sutlija:
Potreban materijal:
1 litar mlijeka
1 čaša riže
1 čaša šećera
Priprema:
U dublju šerpu nalijemo domaće mlijeko i uspemo šećera. Kada provri zaspemo prebranom i opranom rižom. Ostavimo na laganoj vatri da se kuha i sutlija je gotova onda kada riža omekne. Po želji možete dodati cimet.
Napomena:
Materijal za 5 osoba