Pita sa kupusom koju svi žele na svom tanjiru: Namamiće vas izgledom, mirisom, pa ukusom
Hrskava korica, a iznutra sočna i mekana kao duša – pita sa kupusom.
Iako je domaćice možda ređe pripremaju od pita sa sirom ili mesom, pita sa kupusom jednim zalogajem može i preuzeti mesto pobedničke pite. Recept će vam vrlo brzo ući “pod prste” i obožavaćete ga.
Sastojci za pitu sa kupusom:
500 g. pita za koru (jedno pakovanje)
1 glavica kiselog kupusa, sitno isjeckanog
1 glavica crnog luka
biber
ulje
Priprema pite sa kupusom:
Iseckani kiseli kupus pomešajte sa lukom i izdinstajte, dok ne omekšaju. Pred kraj dodajte malo bibera.
Kore poređajte na radnu površinu tako da se preklapaju, ali ne u potpunosti, već jednom trećinom.
Kore moraju biti premazane nečim u tanjem sloju, pa uljem ili skoro otopljenim maslacem premažite kore.
Poređajte kupus i luk po korama, ali pazite da ne preterate sa filom, kako ne bi kipelo.
Uvijajte koru sleva nadesno i potom je uvijte ili podelite na pet do šest štangli.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-ak minuta ili dok ne dobije zlatnu nijansu.
Prijatno!
(Ona.rs)