“GDJE JE MOJA MAMA” – Scena u Turskoj koja slama srce: Djevojčica spašena poslije 20 sati u ruševinama, ovo je prvo rekla spasiocu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Spasioci su tokom noći nastavili da tragaju za preživelima u Turskoj, po hladnoći, kiši ili snegu, ponekad golim rukama, da spasu svaki mogući život, poput sedmogodišnje devojčice koja je u prašnjavoj pidžami izašla iz ruševina u Hataju na granici sa Sirijom, pred reporterom AFP-a, posle više od 20 sati užasa.

“Gde je moja mama?”, rekla je spasiocu koji ju je uzeo u naručje, izvestio je reporter koji je prisustvovao sceni.

Loše vreme otežava spasavanje i još više zagorčava sudbinu preživelih koji drhte u šatorima ili improvizovanim skloništima. Veliki pad temperature izlaže povređene i one zaglavljene u ruševinama dodatnom riziku od hipotermije.

Prema procenama, u Turskoj se srušilo do pet hiljada zgrada, uključujući bolnicu u Iskenderunu. U zemljotresima su srušeni čitavi stambeni blokovi. Turska je zvanično zatražila pomoć od saveznika u NATO-u u suočavanju sa posledicama zemljotresa, od kojih je najjači bio jačine 7,8 stepeni Rihterove skale koji se dogodio juče u 2.17 časova po srednjeevropskom vremenu.

Prema rečima turskog predsednika, pomoć je ponudilo 45 zemalja. Pored još jednog zemljotresa jačine 7,5 stepeni Rihterove skale, juče je na jugoistoku Turske zabeleženo čak 185 naknadnih potresa. U utorak uveče zabeleženo je nekoliko zemljotresa. Najjači, magnitude 5,5, zabeležen je u 4.13 časova.

(Index.hr)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex