Neurohirurg otkrio detalje o Schumacherovom stanju: Živ je samo zato što je bogat

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon šest godina više nije osoba kakvu pamtimo iz bolida, kazao je doktor Nicola Acciarri

4753c39fe394347da877a4c4e1737ddf

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Michael Schumacher, slavni vozač Formule 1, prije šest godina doživio je stravičnu nesreću na skijanju.

Sedmostruki prvak svijeta 29. decembra 2013. godine pao je tokom skijanja u francuskim Alpama, kada je doživio teške povrede glave i od tada njegova porodica, u strogoj tajnosti drži sve informacije vezane za njegovo zdravstveno stanje.

U septembru je slavni vozač prebačen u Pariz na liječenje matičnim ćelijama.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Nicola Acciarri, poznati i cijenjeni neurohirurg u bolnici Bellaria u Bologni, u razgovoru za Motorsport.com, kazao je kako Schumacher nikako ne može da bude u dobrom stanju.

– Nakon šest godina više nije osoba kakvu pamtimo iz bolida. Iako o njemu intenzivno brinu već dugo vremena, puno toga se promijenilo u i na njegovom tijelu – od organa, preko kostiju pa do mišića. Sve je to rezultat oštećenja mozga zbog pada koji mu se dogodio – kazao je Acciarri za Motorsport.

Doktor Acciarri je također dao zanimljivu izjavu o tretmanu matičnim stanicama.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

– Njegovo trenutno stanje zahtijeva pažnju 24 sata na dan. On oko sebe ima tim fizioterapeuta koji pokušavaju pojačati učinak duge i intenzivne skrbi kojoj je podvrgnut. Nemoguće je izbjeći komplikacije poput mišićne atrofije, osteoporoze pa čak i poremećaja u radu organa. Ipak, sreća u ovoj velikoj Schumacherovoj nesreći jest to što ljudi slabijeg imovinskog stanja od njega u ovakvim situacijama umiru, jer ne mogu plaćati tako skupo i dugo liječenje – dodao je Acciarri.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.