BNV traži da MUP primi isključivo Bošnjake radi usklađivanja nacionalne strukture

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) pozvalo je sve zainteresovane Bošnjake iz Sandžaka da se prijave na konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za osnovnu policijsku obuku. BNV apeluje da kandidati prilikom prijave jasno navedu svoju nacionalnu pripadnost kako bi se obezbedila adekvatna zastupljenost Bošnjaka u policiji, u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.

BNV je uputilo dopis MUP-u zahtevajući da se na konkursu za policijske uprave Novi Pazar i Prijepolje prime isključivo Bošnjaci, čime bi se unapredila usklađenost nacionalne strukture zaposlenih u policiji sa strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama.

Vijeće ističe da trenutna struktura zaposlenih u državnim institucijama ne odražava nacionalnu strukturu stanovništva, a prijem novih policajaca vidi kao priliku za delimično rešavanje tog problema.

BNV godinama ukazuje na diskriminaciju Bošnjaka u zapošljavanju u službama sa javnim ovlašćenjima, posebno u policiji, o čemu je razgovarano na sastancima s domaćim i međunarodnim institucijama.

MUP planira da primi 84 polaznika na stručnu obuku za uniformisane policajce za potrebe policijskih uprava u Novom Pazaru i Prijepolju. Konkurs, koji obuhvata prijem policajaca, saobraćajnih i graničnih policajaca, otvoren je do 6. novembra 2024. godine.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
3 sati ranije

Onda bi njih tukli huligani Pazara.

Mik
Mik
3 sati ranije

Aferim

Realan
Realan
4 sati ranije

Zbog ravnoteze i razmera koliko je dosad zaposlenih u policiji u Sandzackim gradovima,ovaj predlog bi trebala usvojiti vlada Srbije,bilo bi realno, ali,….jedno su realno stanje u Sandzaku a drugo sta pise u Ustavu R.Srbije,kako bi trebalo biti

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex