Tutinac Munib Košuta omamljen sprejom pa opljačkan na pumpi u Slovačkoj: Ukradeno 12.800 evra

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Danas, u 11 sati, na izlazu iz Bratislave u Slovačkoj, desio se incident na benzinskoj pumpi dok je Munib Košuta, poznati transporter automobila iz Tutina, spavao u svom vozilu. Nepoznati lopov iskoristio je trenutak i obio automobil, ukravši torbicu u kojoj se nalazila značajna suma novca – 12.800 evra.

Prema izjavama slovačke policije, postoji sumnja da je Košuta bio poprskan sprejom za uspavljivanje, što je omogućilo kradljivcima da nesmetano izvrše krađu.

Munib Košuta je iz Tutina i bavi se transportom automobila iz Njemačke za Srbiju. Svake sedmice putuje u Njemačku u sklopu svog posla, a u trenutku krađe, bio je na jednom od svojih redovnih putovanja.

Prema informacijama, na vozilu su se nalazili automobili namijenjeni za daljnji transport ka Srbiji.

Ovaj incident dodatno je uznemirio Košutu, koji je poznat kao marljiv radnik i preduzetnik u Tutinu. Slovačka policija trenutno sprovodi istragu, ali još uvijek nema informacija o počiniocima.

Apel dijaspori i putnicima:

Upozoravamo cijelu našu dijasporu i sve ljude koji putuju kroz inostranstvo da budu izuzetno oprezni na benzinskim pumpama i odmaralištima, jer su se pojavile organizovane grupe koje koriste sprej za uspavljivanje i omamljivanje žrtava. Ove provalničke bande koriste ovakve metode kako bi nesmetano obijali vozila i krali vrijednosti. Preporučuje se da se u svakom trenutku bude na oprezu, a novac i druge dragocjenosti čuvaju na sigurnom mjestu.

Vijest nam je poslao Muki Šahić. Više detalja se očekuje kako istraga bude napredovala.

sandzak danas

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex