Prokletstvo MUSLIMANSKOG GROBLJA u centru JAGODINE

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mjesec dana su rušili veliku zgradu bioskopa u Jagodini, koji je izgrađen u periodu od 1958. do 1961. godine. Predstavljao je jedan od najvećih i najljepših bioskopa u SFRJ.

Velika sala jagodinskog bioskopa konačno je srušena poslije mjesec dana rada.
Burna kritika javnosti je uslijedila zbog incidenta koji se dogodio kada se dio bioskopske sale obrušio nasred pješačke staze početkom decembra 2018. godine!

Zamalo je došlo do velike tragedije. Djeca su se vraćala iz škole kada je beton počeo da pada na sve strane. Zid zgrade se umalo srušio na djecu koja su prolazila pored starog bioskopa dok su se vraćala iz škole.

Djeca u Jagodini umalo nisu glavu izgubila. Valjda se Allah Uzvišeni smilovao što su bila u pitanju djeca.
A onda su se svi Jagodinci sjetili legende da se iza ove zamalo teške tragedije krije prokletstvo muslimanskog groblja.

Zgrada je konačno sravnjena sa zemljom.

Jagodinci su očekivali da na teren izađu i arheolozi.

Sada kada je od velike zgrade bio ostao samo šut, arheolozima se bila pružila jedinstvena prilika da zavire iskopavanjima ispod zemlje i da javnosti saopšte šta je ostalo od velikog muslimanskog mezarja iz doba osmanske vladavine, za koje Jagodinci znaju da se nalazi na lokaciji bioskopa i okoline. Moguće je da se na istoj lokaciji nalaze I ostaci džamije.

Znali su dobro Jagodinci da bi arheolozi sigurno otkrili ostatke muslimanskih nadgrobnih spomenika i mnogobrojne posmrtne ostatke ukopanih muslimana na toj lokaciji, jer, prije nego što je sagrađen bioskop tu je bila kafana, a još prije toga – muslimansko groblje, kako prenosi centralmedia.rs.
Tako se bar može pročitati u kazivanjima pokojnog Nikodija Spasića, koji je ove navode ispisao u jednoj od svojih knjiga.

Poslije povlačenja muslimana iz Jagodine, nakon hatišerifa iz 1833. godine parcela na kojoj je vijekovima bilo muslimansko groblje je bila zaorana, a na njenom mjestu bila je izgrađena kafana koja je kratko radila.
Gradnja kafane na muslimanskom groblju je sama po sebi barbarski čin i potpuno suprotna principima islamske vjere i vjeri merhuma kojima je tu bilo vječno počivalište.

Ali uskoro su počeli u kafani da se zbivaju brojni tragični događaji, što je pokojni Spasić kao i njegovi sugrađani objašnjavao prokletstvom zbog toga što je podignuta na muslimanskom groblju.

A onda je na muslimanskom groblju izgrađena u periodu od 1958-1961. godine veleljepna zgrada bioskopa, čija je namjena bila prikazivanje bioskopskih projekcija, po projektu slovenačkog arhitekte.

Prokletstvo se nastavlja. Zbog brojnih nedostataka nije dobila upotrebnu dozvolu, ali je i pored te činjenice bioskopska sala bila puštena u rad.

Jagodincima je jasno da će sva zdanja podignuta na muslimanskom groblju pratiti prokletstvo. U to i ne sumnjaju.
Ali vlasti u Jagodini tjeraju inat i mrtvima i živima.

Esad Rahić

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

27 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Realan
Realan
2 dana ranije

Kako doticni pojedinci Srbi koji redovno citaju i uporno suprotno pisu komentare o onom sto je pisano u Sandzaklive,vrvt ce i za ovaj tekst reci da nije tako,da Spasic laže i da pravoslavci nisu takvi,da ne skrnave tudje bogomolje a ni groblja!!!
Ali Vlah je takav,varvarin po porijeklu Karpatskom,na groblju kafane otvaraju,isti su ko židovi prokleti,vise od 2/3 Dzamija po Srbiji su srusili,zatrpali,i pokusali stvoriti zivot tu,kao da ti objekti nikad nisu postojali!i sad kad im covjek kaze istinu,oni,pojedini,tvrde da mi izvrcemo i lazemo,….proklet narod

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 dana ranije
Odgovor za  Realan

Kao prvo, to nije MUSLIMANSKO GROBLJE već TURSKO GROBLJE, mada, kao što vidim iz teksta, i to je znak pitanja? To što se vi izjednačujete sa Turcima, to je drug stvar i vaš veliki problem. Kao drugo, nisu se muslimani povukli iz Jgodine i ostalih srpskih teritorija, već su TURCI PROTERANI sa Balkana, posle krvavog ropstva i nevidjenih zločina koje su počinili nad ovim narodom. Nije trebalo ostaviti NIJEDNU TURSKU DŽAMIJU jer su one bile, i jesu, znak tog nevidjenog robovanja i sećanje na tursku svirepost, koju su prema Srbima ispoljavali tokom 500 godišnjeg ropstva. Jebaliiti ti Vlasi koje pominješ, mamu pa da se rodi još koji majmun poput tebe. Ti znaš da smo mi sa Karpata?! Da li ti je to rekao hodža ili ti je došapnuo sam Alah? Zaista si teško govedo. Da demantujem te strašne glasine o zidanju kafane na “muslimanskom groblju” u mom selu postoji parcela, na kojoj niko nije hteo ni krave da napasa jer se priča da su tu sahranjivani Turci. Daklem, i prema mrtvim zlikovcima smo pokazivali poštovanje, mada niko sa sigurnošću ne zna da li je tu, na tom parčetu zemlje bilo ko sahranjen.

Realan
Realan
2 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Kao sto rekoh,sigurno ce Vlasine preokrenuti pricu,ali Spasic je Srbin,iako svi realni Srbi koji govore istinu,ispadaju lazovi,bolesni,potkupljeni itd ali nikako prenosioci istine,cudno.
Drugo,Tursko groblje je ujedno i Muslimansko,pavijane jedan glupi,….i to nije prvi primjer varvarskih zvijerstava,vec jedan od bezbroj!!!
Trece,to ako po Peči nisu unisteni grobovi,mezarja,Dzamija ili bilo koja druga vjerska obelezja,pa logicno da Šiptari nisu unistavali Muslimanska obelezja,nego Srbi i Crnogorci koji su se 90-ih hvalili kako su sa apetitom vjezbali gadjanja iz teskog i poluteskog naoruzanja gadjajuci i ruseci mezarja,jer ste imali i imate jos,oruzja kolko ste htjeli,sve planski odradjeno!!
Cetvrto,ti kad nemas argumente i kad te boli istina,pocinjes,odnosno pokazujes svoje pravo stanje varvarina,porijeklom sa Karpata i pomijesan srecom sa Turskim genima,a sve sa mjestom prebivalista Peç,R.Kosovo

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 dana ranije
Odgovor za  Realan

Sve što je bilo tursko trebalo je uništiti i izbrisati svaki trag. Oni su bili maloazijske zveri, koje su iz te tame nagrnuli na Evropu. To što su radili po hrišćanskim zemljama i sa tamošnjim stanovništvom ne bi uradili ni najveći monstrumi. Tursko groblje je za nas TURSKO GROBLJE a ne muslimansko. Mi imamo prava da to tako tretiramo s obzirom na turska zverstva. Inače, vaša muslimanskakultura i odnos prema grobljima i mrtvima najbolje demonstriraju vaša braća šiptari. U okolnim selika, oko Peći, počeli su da raskopavaju grobove a da kosti bacaju po okolnim vrletima. Valjda se boje i grobova?

Realan
Realan
2 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Sta vi Šiptari radite sa grobljem,to ne znam,znam da Srbi unistavaju Muslimanska groblja,prave kafane po njima,prave parkove po njima,Boga se ne boje i jos lazu da nije to tako.hvala Bogu dragom da jos ima postenih Srba,koji su govorili istinu,kao ovaj pokojni Spasic,kao na Kosovu gospodja Trajkovic,kao nekad pokojni Oliver kog ste zato i ubili itd.,ima jos postenih ljudi

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 dana ranije
Odgovor za  Realan

Ima, ima još poštenih ljudi. Ti si pravi primerak tog “poštenog” čoveka. Ti bi iskopao rodjenu majku da kojim slučajem predje u Pravoslaavlje. Pa nema većih varvara od muslimana gospodine. Ne kažem da su takvi ovi da kažem “naši”, srpski muslimani. Govorim generalno. Najveća zverstva su počinili muslimani. Hitler i nacizam bi bili poraženi po svireposti od nadolazećeg islamskog nacizma, koji je jedna daleko primitivnija i svirepija podvrsta te ideologije. Navedi JEDAN PRIMER, gde su rbi rušili bilo čija groblja? Kako u Srbiji, tako i Crnoj Gori ili Republici Srpskoj? Mi mrtve poštujemo za razliku od muslimana, kojima je svaki hrišćanski znak ili obred odvratan i momenat za mržnju i neprijateljstvo. I nemojte se izjednačavati sa Turcima. Vi sa njima nemate veze osim što ste prihvatili tudju veru. To bi bilo isto kao kada bi se, mi Srbi, poistovećivali sa preavoslavcima u Etiopiji. Radu Trajković, Spasića i Čedu, kandidujte da vas predstavljaju u Skupštini Srbije. Ako su tako dobri zašto ih ne birate? Kome bre ti prodaješ muda za bubrege. I njih bi sutradan skenjali kao četnike samo da vam se pruži prilika.

Realan
Realan
2 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Vi Kosovari ste naopaki ljudi!
Sad ti smeta i pokojni gosn Spasic!a sto se ovih postenih Srba tice,oni su svugdje dobro dosli osim u Srbiji medju svojima,cudni ste vi soj

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 dana ranije
Odgovor za  Realan

Pa kandidujte te “poštene Srbe” pošto su muslimani iz Raške oblasti, koji se bave politikom, Vučićeve podguzne muve, ulizice i izrodi. Zašto ih ne kandidujete umesto tih ulizica? Oni će vas predstavljati na najbolji način, ako su tako “dobri”? Navedi jedno muslimansko groblje na kome je podignuta “kafana” ili bilo koji drugi objekat? Ne baljezgaj i ne prosipaj svoju glupost. To nije vrlina.

Realan
Realan
2 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Pa Spasic ti je napisao,danasnji tekst čitaj,mjesto dogadjaja-Jagodina,drzava Srbija,….zar mora sve slovo po slovo,ko retardu sa ti se crta-buzdovane.
Takvi primjeri su svud po Srbiji,ostaci groblja i stotine Dzamija

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 dana ranije
Odgovor za  Realan

To što je neko pisao a nije potvrdjeno arheološkim dokazima, možeš da okačiš mačku o rep. To je isto kao “potvrdjena” istina o onoj parceli u mom selu, za koju niko nije sa sigurnošću utvrdio da li je zaista u pitanju tursko groblje ili je to samo miz. Pa, to nije teško dokazati. Iskopaju se humke i pronadju ljudski ostaci. DNK analizom se mogu utvrditi i druge preciznosti. Ja te pitam koje je muslimansko groblje preorano ili na kom je to muslimanskom groblju napravljena kafana? Ako su takvi primeri “svud po Srbiji” navedi jedno takvo mesto? Možda nismo vernici ali poštujemo mrtve i tudja groblja. Turske džamije su bile sinonim turskog zuluma. Da je mene neko pitao ne bih ostavio NIJEDNU. Ne izjednačavaj sebe sa Turcima čoveče. Vi ste nešto drugo. Ne poganite sebe identitetom, sa kojim nemate nikakvih dodirnih tačaka, osim vere.

Realan
Realan
2 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Turske Dzamije su Dzamije koje mi koristimo.Turci su Muslimani,mi Bosnjaci Muslimani,1 bogomolja,1 Dzamija ,groblje isto,po Srbiji,nekad zivjeli Muslimani,vi sve unistili,srusili,sem u Sandzaku,gdje smo mi ostali zivjeti.znam da vam smetamo,al crknite.pokusali ste srusiti jedinu Dzamiju u Bg kad je vucic picousti vodio horde cetnika zbog hapsenja smrdljivog mladica,tad ste zapalili Dzamiju,znas to bolje nego ja,ali srecom,te horde su vise bile skoncentrisane tad na razbijanje izloga i kradja robe nego rusenje objekata nesrpskih.
Vjerujem ti to sto si reko da vam vecini smetaju Dzamije,al crknite,ostace tu gdje jesu

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 dana ranije
Odgovor za  Realan

U Srbiji i danas žive muslimani. Ti se uporno poganiš izjednačavajući sebe sa turkim zverima, koji su po Srbiji počinili nevidjene zločine. Možeš ti da im lubiš dupet i ližeš jajca ali, mi smo Turke zauvek odstranili kao normalan narod, bez obzira što sa njima trgujrmo i idemo na godišnje odmore. Muslimani su živeli uz Turke izdajući sopstveni narod ali, Srbi ne snose krivicu zbog toga. Krivica, ako je osećate, leži na vama. Tvrdim da nijedno musli,ansko groblje, čak i tursko nikada nije vandalizovano. Džamije su drugo. Najčešće su gradjene na temeljima crkava koje su Turci nemilosrdno rušili. Kao simbol turske okupacije njih je trebalo zbrisati sa lica zemlje. Mulimanske džamije u Srbiji su drugo. Volite vi koga hoćete ali ne možete naterti i nas Srbe da se divimo turskoj “kulturi” koja je u najvećem deli varvarska.

Realan
Realan
1 dan ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Turkyie,….kao sto ponavlja picousti je bio i ostao dio istorije Sandzaka i Srbije.to sto ti i tebi slicni govnari mrzite Muslimane,ne znaci da nas svi Srbi mrze.sto je dobro.tragovi Muslimanske arhitekture a i groblja nalaze se svuda po Balkanu.vecina Dzamija je srusena,na onim prostorima gdje vise ne zivimo,a gdje smo ostali,naravno da postoje Dzamije.isto tako,crkve,pravoslavne,postoje i gdje Srba vise nema,po Bosni mislim najvise,ali ih niko ne unistava,kao ni groblja vasa,jer smo mi bogobojazni,za razliku od vas,koji se hvalite kao vjernici,sto je uglavnom marketing,dakle vi ste,gdje god i kad god je bilo moguce,unistavali i rusili nase ,poslednji primjeri rata u BiH92-95.
Hvalili ste se tim unistavanjem,da bi sad govorili da to nije tacno.vi ste narod lazljiv,prevrtljiv i takvi ste da prodajete svoje najblize,da ne kazem i ubijate,jer primjera za sve ovo je bezbroj i ne stajete!!!ko je onda varvarin,i ciji su postupci koji se i dalje svakodnevno dogadjaju, Varvarski,svaki 2.dan,…otac ubio sina,cerka ubila brata ili majku,brat ubio brata ili sestru,unuk ubio dedu ili baku,necak ubio ujaka ili strica itd.
To je skoro svakodnevno u Srbiji,ili bar sedmicno

Knežević Zoran
Knežević Zoran
11 sati ranije
Odgovor za  Realan

Ne pobroja mi te silne kafane po Srbiji, koje su podignute na preoranim muslimanskim grobljima? Kako vi umete da lažete i, što je još tragičnije da verujete u te svoje laži. Čak i da nismo pravoslavci, toliko smo civilizovani da nikada ne bismo oskrnavili nečije grobno mesto. Mi volimo život ali poštujemo mrtve.

Historija
Historija
1 dan ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Prvo sram te bilo lažovčino, ali to što lažeš nije čudno, jer kako reče vaš “otac nacije” Ćosić – laž je dio vašeg bića i vaš nacionalni interes, da ga ne citiram do kraja, boleće te glava. Drugo, da su muslimani najveći varvari može da kaže samo zloban i pokvaren ili potpuno neuk, da ne kažem glup čovjek. Pa da uzmeš samo te Turke, koji kao što reče neko da su vam 500 godina sam po uho sekli bili bi nacija jednouhih, da su vas milovali bili bi izlizani za 500god.. pa sve su vam crkve ostavili krenuvši od Kosova pa nadalje. Pa samo u agresiji na Bosnu ste stotine džamija srušili, dok muslimansko bošnjačka Armija Bih nijednu jedinu crkvu nije srušila, da ne idemo dalje u historiju, krstaške pohode , inkvizicije itd. Čitaj malo, obrazuj se, ne laži od mržnje i ne pokazuj svoju glupost. Imaš i među srbima objektivnih historičara i intelektualaca koji ovo potvrđuju. I na kraju, ako ti je ovo Raška oblast, idi na Raška live pa komentariši, a mi iz Sandžaka ćemo ovdje.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
1 dan ranije
Odgovor za  Historija

Kako ti obožavaš srpskog “oca nacije” pa ga citiraš, kako bi dopunio svoje “argumente” zasnovane na “znanstvenim” temeljima? Bulazniš sa tim “turskim lizanjem” iz komentara u komentar. To ti je, valjda, kao polupismenoj moralnoj olupini, nekako najinteresantnije. Neka ti Turci ližu maminu ili ćerkinu “mindžu”. Sigurno je neće izlizati. Jeste, za Bosnu si “apsolutno u pravu”? Naravno kada bi se zajebavali. Prema tim “znanstvenim podacima” koje stalno navodite, Srbi su išli otkopčanih šlicevaa kakao bi mogli da pojebu što više muslimanki, a onaj drugi deo VRS je birao da gadja samo džamije, i ubija staarce, žene i decu. Nikako nisu ciljali islamsske teroriste i zlotvore, kako domaće tako i one zveri koje su došle iz Irana, Pakistana, Sudana, Afganistana i ostalih “naprednih” država. Ne kažeš da su se islamski teroristi krili po džamijama odakle su pucali po srpskim položajima pa, ako im Srbi odgovore, biće ovo što navodiš, tako podmuklo i potuljeno, baš kao da te je pravio pravi Turčin, da Srbi ruše džamije? Islamisti, da su mogli, ne bi ostavili nijednu živu srpsku glavu, o crkvama da i ne govorim. Pa zar vaš “tata nacije”, Erdogan nije ponovo najvelelepniju pravoslavnu Crkvu “Aja Sofiju” ponovo pretvorio u džamiju? I to pre neku godinu? Šta ćeš veći i strašniji dokaz? Ja potičem iz jednog sela u okolini Tutina gde ne postoji ni Crkva, niti jedan Srbin?! Da možete sve biste uništili i opustošili. Sandžak ne postoji osim u glavama onih, kojima je Srbija maćeha odnosno, onih kojima je srce u Turskoj a dupe i usta u Srbiji. Raška oblast je daleko starija, ne samo od Turaka i Turske već i od Islama. Prema tome glupo je polupismenim bitangama, kojima je Kuran i otac i majka, objašnjavati šta je bilo pre, a šta posle. Komentarišem na svim forumima jer je ovo Srbija i imam prava da komentarišem. A vi, ako vam se ne svidja u autobus pa za Tursku. Oni vas tamo jedva čekaju. Znaju oni koja ste govna. Konvertite i izdajnike niko ne podnosi.

Historija
Historija
1 dan ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Hahah, kakav mitološko srpsko ispran mozak. Kažeš “tursko lizanje”, pa ne pevamo mi svaki put Erdoanu kad dođe Osman aga. Ne brini, nećemo mi nigdje odavde, Sandžak je naša zemlja. Znam da te boli Ćosić i spominjanje laži kao nacionalnog srpskog inteteresa, ali to svi znamo, većina, a možda i cijela historija vam je lažna. Zato niko nije smio na crtu Muftiji. Po rečniku se vidi nivo 4.razreda osnovne, kad naučiš argumentovano da raspravljaš dođi, ovako ne brukuja sebi i srpski ti narod, nisu oni svi isti kao ti.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
1 dan ranije
Odgovor za  Historija

Ima i “dobrih” Srba, zar ne? Radaa Trajković, Čeda, Čanak i ostali “velikani”? Mi pevamo ali vi ližete. I to ne birate. Mesto od posebnog interesa su vam turske genitalije i analni otvor. Ko je bliži taj se najviše “čuje”, odnosno oseća. Na kakvu crtu sa muftijom? On jeste bio pametan i vispren čovek ali, vidim da i njega pljuje većina “Sudžuklija” na ovom forumu?! Kažu da j bio Vučićev dupelizac? Na kakvu crtu da mu izlazimo? Pa on je potomak srpskih konvertita i naravno da će istrajavati da opravdava kurvarluk svojih predaka. Ako je naša “historija” lažna, kakva je vaša? Da li uopšte, sem služenja svim okuptorima, na šta vas je Bog osudio, vi imate bilo kakvu drugu “historiju”. A kakav rečnik treba koristiti sa primitivcima poput tebe, kome je mržnja jediba vrlina.

Historija
Historija
1 dan ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Haha dječače, primitivan jezik govori o primitivnoj duši i intelektu. Naravno da poštujem rahmetli Muftiju koji je težio pomirenju ali na temeljima pravde. Pročitaj njegovo djelo Drevna Bosna pa će ti se malo otvoriti vidici i malo ćeš izađi iz tog dima velikosrpskih laži kojima si zadojen, nekada je kod neukih mogla da prođe ta priča da smo svi srbi i da su srbi naj naj, a drugi ispod, više to ne prolazi. A najduhovitija mi je ta šarena laža i narativ koji se nameće oduvijek iz velikoserbskih krugova da smo mi poturčeni srbi. Prvo, većina Bošnjaka, ako ne i svi, je dobrovoljno prihvatila islam, vjerovatno i ne znaš da je vjera Bošnjaka bila različita od vjere srba, ali nije ni čudo jer to nećeš naći u tvojim izvorima. Drugo, pa i vi niste oduvijek bili hrišćani, već ste primili hrišćanstvo nakon paganstva vaših predaka, i vi ste tom krivom logikom ‘izdali vjeru vaših predaka’. Treće ljudi i da danas konvertiraju, doduše u najvećoj mjeri u islam bez ikakvog primoravanja i niko ih ne optužuje za izdaju predaka. I vi imate jednog, doduše u kontra smjeru Nemanju(nekada Emira) Kusturicu. Čitaj malo, uči, mržnja da te ne pojede i ne brukaj ovim komentarisanjem svoj narod.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
1 dan ranije
Odgovor za  Historija

Pa ko ste i šta ste? Niste valjda kao i arnauti najstariji narod na planeti? Oni su još u Mezozoiku isplivali iz toplih voda i počeli da zauzimaju kopno, gde su ratovali sa dinosaurusima i ostalim čudovištima. Kada su sredili dinosauruse krenuli su dalje. Da niste možda zajedno kročili iz tih voda? Od kada to postoje Bošnjaci? I koja je to vaša vera koja se razlikovala od vere Srba? Islam se pojavio na Balkanu u XV veku čoveče? Da li si ti normalan i pri sebi.Da čitam delo Muftije? Pa šta je on? Genije? Stručnja za nešto? On je verski službenik čoveče i služio je toj veri, koja nema veze sa naukom već sa fantaziranjima, koja u narod plasiraju duduci poput tebe. Koje su to “velikosrpske laži” o kojima non-stop brabonjate a ne navodite nijednu? Koja je to vaša “istina” i čime je potkrepljujete osim mržnjom prema Srbiji i Srbima? Onaj reče da su podignute grdne kafane na muslimanskim grobljima ali ne navede nijedan primer?! Mlatite kao samar po dupetu.

Historija
Historija
1 dan ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Pa tako sam i mislio, da si išta čitao osim srpske falsificirane historije znao bi ponešto, znao bi za stare bosnijane, znao bi za stećke, znao bi za katare i patarene, znao bi da su bošnjački kršćani od zvanične crkve bili proglašeni za jeres – nevjernike još prije islama jer nisu vjerovali u trojstvo već u dualizam, zato im je islam kao prava moneteistička vjera bio bliži i lahko su ga prihvatili. Na temu vjeru s tobom nema smisla raspravljati jer si tu, vidi se, potpuni neznalac, tu imaš samo da ponudiš vjersku mržnju i netrpeljivost. Hvala Bogu kad ne možeš da čitaš imaš barem po netu puno naslova na teme islam i nauka, sličnosti i razlike islama i hrišćanstva i slično. Ne brukaj svoj narod. Imaš i na yt puno korisnih predavanja Muftije Zukorlića, kao i korisnu debatu-dijalog između hafiza Dževada Gološa i Miroljuba Petrovića.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
23 sati ranije
Odgovor za  Historija

Niste vi Islam “lahko prihvatili” već ste se Turcima prodali za šaku kukuruza, i pošli za njima kao što svinja ide za kasapinom koji u ruci drži klip kukuruza. Vi ste laža i paralaža i ništa drugo. Eto, pronadjoste i Mirroljuba Petrovića. Ako ga podmažete on će vam svojim vizionarskim sposobnostima osmisliti još gomile fantastičnih gluposti, na koje se lepe svi idioti ove planete. Kakva tvoja vera bre čoveče, kada smatrate da musliman ne može bitti odovoran i ako čini najsvirepije zločine. Doduše ogovoran je ako pojede nešto što mu Alah nije stavio u jelovnik ili obukao farmerice. Ili, ako je žena stavila karmin i nalakirala nokte?!

Historija
Historija
22 sati ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

E vidiš, to je upravo dokaz tvoje nepismenosti i neukosti, ne znam ko te načio da u islamu nisi odgovoran za zločine, čak je u islamu kur’ansko pravilo da onaj ko ubije jednog nedužnog, nevinog čovjeka kao da je ubio cijelo čovječanstvo. A da smo se turcima prodali po pitanju vjere mi bi je napustili kad su se oni povukli, nego me strah da su se prodavali neki drugi, znaš ti ko. Na ove druge nebuloze nema smisla odgovarati. Uči malo čovječe, otvori um, opusti se, ako si zreo čovjek, osim ako nisi dijete što na osnovu komentara pomičenjem da sumnjam. Hoće da te pojede mržnja prema muslimanima i turcima.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
15 sati ranije
Odgovor za  Historija

Pa po Islamu, nema nedužnog čoveka ako nije vernik “jedine i prave” vere. Svi drugi su nevernici, koje treba preobratiti ili, iskoreniti. Kako ono beše ona čuvena vaša potuljena “mudrost”? Dok si manjima trši i čekaj da postaneš većina a, kada postaneš većina ne daj nevernicima da žive medju tobom. Kada ste oudili zločine bilo kog musčima? Nikada ne pročitah, niti čuh, glasnu osudu ili striktno ogradjivanje od zločina koje ste počinili. Bilo gde u svetu. Od Afganistana do Bosne i Hercegovine. Zličini, laži, i sva nepočinstva su dobra ako se čine u korist muslimana ili Islama, zar ne? Lepo je što veruješ ali ja u toj tvojoj veri ne vidim ništa ljudsko i humano. U jednoj suri se kaže jedno a u nekoj od sledećih suprotno. Mislim…

Historija
Historija
12 sati ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Opet ti sve nešto misliš, nagađaš i lupetaš, neko te napunio mržnjom i lažima. Ne, to se odnosi i na nevjernike i vjernike, islamom je zabranjeno zlo nanijeti bilo kojem nedužnom čovjeku, bilo vjerniku ili nevjerniku i to je jasno kao dan i niko ne spori. To kad postaneš većina si možda našao u tvojim kojekakvim spisama, vi ste ionako vjeru izgubili. Ali se vidi da ne poznaješ ni svoju vjeru a kamoli drugu. Stidi se i ne brukaj se.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
11 sati ranije
Odgovor za  Historija

Možda nisam vernik ili praznovernik poput tebe ali, čitam štampu, pratim sva moderna kretanja, čitam beletristiku i stručnu literaturu i zanimaju me stvari, čak i one, koje su van delokruga moje delatnosti. Niko me nije napunio mržnjom i lažima. To su mi, pored pakosti i zlobe dva najodvtatnija osećanja. Jednostavno NIGDE NISAM VIDEO, NITI ČUO, da se bilo koji musliman, ili zvaničnik islamskih država ogradio o zločine koje počine muslimani? Da ne idemo na onaj poslednji užas, koji je Hamas počinio u Gazi, i izazvao neverovatno stradanje nevinih Palestinaca, koji smo, svi videli, zahvaljujući informatičkoj tehnologiji, već da se zadržimo na sukobe na teritoriji bivše Jugoslavije? Da li si negde naišaao da je bilo koji muslimanski prvak, javna ličnost, političr, ili običan gradjanin, osudio bilo koje zverstvo muslimana nad Srbima u BiH?! Nisi i nećeš naići na takav sud, što me učvršćuje u mišljenju, da većina vas nisu vernici već nečiji vojnici sa mračnim i zlim namerama.

Tintu
Tintu
1 dan ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

U selu Biševu je musliman na latinskom groblju postavio kafanu,da bi u samoj i poginuo…
Naravno da je prokletstvo još veće ukoliko se znanjem,grade takvi objekti na mestima konačnog smiraja,bez obzira o kojem narodu se radi.

27
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex