Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori: 9,45 posto građana se izjasnilo kao Bošnjaci

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prema rezultatima popisa održanog u decembru prošle godine, najviše građana Crne Gore nacionalno se izjasnilo kao Crnogorci – 41,12 posto (256.436).

Nakon njih slijede Srbi 32,93 posto (205.370) dok se kao Bošnjaci izjasnilo 9,45 posto građana (58.956).

Kao Albanci izjasnilo se 4,97 posto građana (30.978), kao Rusi 2,06 posto (12.824), a kao muslimani 1,63 posto (10.162).

Nije željelo da se izjasni 2,88 posto građana ili 17.907.

To je saopšteno na konferenciji za medije Uprave za statistiku (Monstat).

Popis u Crnoj Gori trebalo je da bude održan 2021. godine, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa.

Taj proces realizovan je od 3. do 28. decembra prošle godine, nakon što je njegov početak više puta prolongiran zbog zahtjeva opozicije i vijeća manje brojnih naroda da se prethodno ispune određeni uslovi za njegovo sprovođenje.

Direktor Uprave za statistiku (Monstat) Miroslav Pejović saopštio je na konferenciji za medije da u Crnoj Gori živi 623.633 stanovnika sa uobičajenim mjestom prebivališta u Crnoj Gori, kao i 44.017 koja imaju crnogorsko državljanstvo, a na radu su, boravku ili školovanju u inostranstvu, prenose Vijesti.me.

“Ukupno je popisano 667.650 osoba, isključujući duplikate, kao i stranaca koji nemaju namjeru da u Crnoj Gori borave duže od godinu dana”, rekao je Pejović.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

21 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Autonomna Pokrajina Sandzak
Autonomna Pokrajina Sandzak
20 sati ranije

Djikani su iskoristili sve mehanizme vlasti,institucije, djavolju crkvu,medije,kriminalce,litijase,podmicivanje,dovodili posrbice iz Bosne,Srbije i dozivjeli debakl.
Crna Gora se odbranila, 67,1% nesrba,57% nesrpski jezik.

klerofasisti na aparatima

Gradjanin
Gradjanin
17 sati ranije

A 91,55% nebosnjaka…

konvertit posrbica
konvertit posrbica
16 sati ranije
Odgovor za  Gradjanin

Statistika je majka lazi, a potomci dobrice cosica su u tome majstori.Ugrozeni crvi a broj im se uvecao 18 puta.Sa 1,8% crva (1948 popis) na laznih 32,9% danas.Konvertiti iz bajke.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
15 sati ranije

A zašto si uzeo 1948 godinu? Zar nisi mogao da uzmeš 5-6 godina ranije. Kada Crnogorci nisu hteli da idu u partizane ako budu morali da se odreknu srpstva. Šta ste vi bili te 1948 godine? Bili ste ono što jeste bili oduvek, što ste i danas, odnosno, NIKO I NIŠTA. Turske izdrkotine ostale na ove prostore jer ih njihovi vlasnici nisu hteli. Znali su sa kime imaju posla i o kakvom se kvalitetu radi. Imaju dosta govana u Turskoj nisu im potrebna ova poturčenjačka govna.

sta te briga
sta te briga
15 sati ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

koji di ti bolesnik

Knežević Zoran
Knežević Zoran
14 sati ranije
Odgovor za  sta te briga

Misliš, koji sam ja bolesnik u odnosu na ovog zdravo poremećenog balvana koji se predstavlja kao “konvertit posrbica”? Kurvate se medjusobno na bazi pripadnosti istom praznoverju, pa sam ja, shodno tom vašem genetskom kurvarluku “bolesnik” a ova protuva civilizovana ličnost, zar ne?

Beki
Beki
12 sati ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Mamu ti jebem četničku,lažovsku,pokvarenu,usranu,neobrezanu……!!!

Zadnja izmjena 12 sati ranije od Beki
Knežević Zoran
Knežević Zoran
15 sati ranije

Jjadan li si majko mila? Mora da i je teško? Koji su to “djikani”? Verovatno ste vi uštogljeni i usmrdeli konvertiti, kojima duša smrdi, gospoda za te djikane? Gospoda iz Srednjeg veka, koja čeka Alaha da zavlada svetom pa da opet bude ono srećno vreme, kada su neke nabijalai na kolac, otimali decu i sekli glave, a “gospoda” gurala svoja dupeta i dupeta svojih majki i žena Turcima u krila. Crna Gora se odbranila od sebe odnosno od Srba, zahvaljjući svojim prijateljima šiptarima, Hrvatima i poturicama? Somino glupa, pročitaj “Gorski Vijenac”, tamo ćeš videti šta je Crna Gora, šta su Crnogorci a šta otpadnici. Njegoš je detaljno proučio pogane karaktere prodanih duša.

Realan
Realan
14 sati ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Ti si Šiptar Pravislavac,koji je izgleda loše proso prodajuci nekretninu Albancu,sta ces kad si glup.
A usput si i vanbracni praunuk Muharemov,deda ti je vanbracni Muharemov sin,pljunuti on,pogledaj stare fotkeba i uporedi sa svojom DNK ,100%poklapanje sa Muharemovim praunukom u Izmiru,to ti je istina.
Zao mi te sto znas za istinu a ne mozes promjeniti nista,….nego,ugledaj se na Krmka Daču i pocni uciti Turski jezik,djedovina te zove

Mile tranzicija
Mile tranzicija
15 sati ranije

Mnogo ste elokventni i pametani, bolje pogledajte u svoje dvoriste i pocistite. Pogledaj sta se desava sa “maticom” i Bosnjacima kao nacijom i zapitaj se gde je buducnost vasa, korupcija, nepotizam, lose stanje ekonomije, i sto je najtuznije negativan prirodni prirastaj zajedno sa migracijom kao i kod ostalih. Negativne misli i zloba prvo nanose stetu tebi i nikom drugom. Mozda da potrazis strucnu pomoc. Zelim Vam sve najbolje u daljem zivotu i radu.

Bundesrepublik Sandzak
Bundesrepublik Sandzak
15 sati ranije

Gibanicaru nepostojeceg izmisljenog identiteta,
Sveti Sava nije bio smrdin,niti je bio velikosmrdin,niti je ikada za sebe rekao da je pravoslavac.Sveti Sava nije stvorio prosvetu,niti izgradio nijednu skolu, nije opismenjavao narod.Nije opismenio ni svog oca posrbljenog arnauta Stefana Nemanju.Konvertit je s Katolicanstva presao na Pravoslavlje a 1170.g je sazvao sabor i organizova progon svih onih koji nisu Pravoslavci, kao npr. Bogumile.
Kralj Milutin ozenio djevojcicu od 5 godina kao mator covjek,Stefan Decanski pokusao da zbaci oca,kasnije ubio brata,rastrgao ga, odsjeko mu glavu,Car Dusan ubio oca,despot Stefan pobioprezivjele vitezove Kneza Lazara da bi se dodvorio BAJAZITU, borio se na strani Turaka protiv KRSTASA poslatih da oslobadjaju Balkan.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
14 sati ranije

Ponavljaš se a to su te naučili na onom “univerzitetu” gde je jedina knjiga i nastavno gradivo “Kuran”. Tu ste naučili kako da perete zadnjice, pošto do tog naučnog dostignuća niste mogli sami da dodjete, kako treba da se oblačite, kako da se hranite, jedino što vas ne uče, to je kako postati čovek. Vaša evolucija ide unazad. Od čoveka, postaju životinje. Jeste, sve si ukapirao. Zato je srpska država starija nego celokupna vaša vera. O vama da i ne govorim. Vi ste i danas “vanzemaljci”, koji hodaju ovom zemljom kao zombiji. Jedina vaša “plemenita” osobina je što mrzite one od kojih ste postali. Nemate toliko ljudskosti ni hrabrosti da se postidite pa ste našli izlaz u mržnji. Za razliku od vas, mi nismo postali ni poturice, ni Turci. Mi mrzimo turke i ppreziremo taj narod i njihovu kulturu ako se to može nazvati kulturom, za razliku od vas koji ste stvoreni da titrate jajca i ljubite genitalije svih zavojevača. Svi naši carevi, kraljevi i vladari su naš ponos. Jebi ga, nismo vam mi krivi što morate da slavite turske divljake.

Andrijevica_Sandzak_Crna_Gora
Andrijevica_Sandzak_Crna_Gora
14 sati ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Prvo crvi pa amebe.Ti si za hospitalizaciju posrbice.Kao da te okadio pop Kacavenda.Vi mrzite svoje pretke Anadolce koji nisu mogli odoljeti srpskim snasama ;- )
Crvi su u ljubavi i slozi zivjeli pet vijekova sa svojom genetskom i identitetskom bracom Osmanlijama

Zadnja izmjena 14 sati ranije od Andrijevica_Sandzak_Crna_Gora
Knežević Zoran
Knežević Zoran
14 sati ranije

Pa ko je trtio vaše snaše? Mor da su kako onda tako i sada gadljive na srpski kurac? Kažu da vole da se igraju kao mačka sa mišem. Ili se vaše žene ne jebu? Doduše zabradjene su pa im to valjda čuva već dobro poznato konvertitsko poštenje. Kad pokriješ lice, dupe možeš da izdaješ u najam niko te neće po zadnjici prepoznati. Taj tvoj “sandžak” ne postoji. Ni u crnoj Gori a ni u Srbiji. To je Turski naziv za srpske teritorije, koji medju sobom koriste ljudi bez nacije, bez vere i bez ljudskog lika.

Realan
Realan
14 sati ranije

Bili varvari,sljegli sa Karpata,cobani i zlotvori,….nego ih Turci zajahase,pojahase srpkinje,izrodise se mjesanci,ali opet uljudniji nego sto su bili prije mjesanja sa Turcima.Turci im dopustise da prakticiraju Pravoslavlje ,zauzvrat bi 600 godina normalnog zivota,sve do 1914,kad se ujedini Evropa i propade Osmanlijsko carstvo.
Ali ima ljudi,istoricara ili pjevaca,koji ne daju da se zaboraviTurski jezik,obicaji,pjesme itd.najnoviji primjer cuvara Turske zaostavstine i jezika jeste krme Dačo

Knežević Zoran
Knežević Zoran
14 sati ranije
Odgovor za  Realan

Ali, moraš priznati da su muslimani, danas bošnjaci, ili bušnjaci, a sutra ko zna ko, jedini sa radošću primali turki kurac i to smatrali svojom kulturom. Kurvama je najvažnije da ima mušterija pa tako i vama.

Rozajac
Rozajac
15 sati ranije

Bosnjaka 9,45% a bosanskim jezikom govori 6,97%

Bundesrepublik Sandzak
Bundesrepublik Sandzak
15 sati ranije

Karadjordje ubio oca i brata,Milos ubio Karadjordja,kralj Milan kukavicki napao Bugare dok su ratovali protiv Turaka,kralj Petar organizovao masakr Obrenovica,kralj Petar izdao Bugare nakon sto su mu pomogli u Balkanskom ratu,kralj Aleksandar rodjenog deda koji ga je hranio i finansirao dok je bio proceran iz Srbije, proglasio izdajnikom, iako ga je taj ded(Crnogorski kralj Nikola) spasio u Mojkovackoj bitci i prvi stao na stranu Srbije u WWI.

toliko o “slavnoj” velikosrpskoj historiji !

Knežević Zoran
Knežević Zoran
13 sati ranije

Pa šta. To su naši vladari, carevi i kraljevi. Mi ih volimo uprkos svemu i ponosimo se njima. Nismo mi vama krivi što ste prinudjeni, zahvaljujući svom labilnom karakeru ili, beskarakteru, da se identifikujete sa onima koji su osemenjavali vaše majke, žene, sestre, ćerke pa i muškarce. Turci, shodno svojoj izopačenoj maloazijskoj divljini, ne znaju koja je razlika.

Bundesrepublik Sandzak
Bundesrepublik Sandzak
16 sati ranije

Imali su sve resurse ,novac u neogranicenim kolicinama,vlast na svim nivoima,kontrolu i sprovodjenje popisa,godinu dana za namestanje rezultata i opet su lizaci kasika manjina.

Nikad nece Crna Gora biti obala srpskog mora

Mik
Mik
10 sati ranije

Knezevicu prdo od coveka

21
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex