Angela Merkel zabrinuta: Stigle nimalo lijepe vijesti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Njemačka je počela s relaksacijom mjera prije nekoliko dana, a prije toga kancelarka Angela Merkel upozorila je da R0 mora biti ispod 1 te da će se u suprotnome pandemija vratiti

asdfdgthzjhgfdsdfgh

Foto:Pixabay

{module Oglas 2 – 2020}

Povećao se bazni broj reprodukcije koronavirusa R0 u Njemačkoj i sada iznosi 1.

Bazni broj reprodukcije virusa R0, koji nam govori koliko zdravih osoba u prirodnim uvjetima u populaciji bez imuniteta može zaraziti jedna osoba, strogim se mjerama može smanjiti ispod 1, što znači da širenje bolesti jenjava.  

Njemačka je počela s relaksacijom mjera prije nekoliko dana, a prije toga kancelarka Angela Merkel upozorila je da R0 mora biti ispod 1 te da će se u suprotnome pandemija vratiti, a s tim i stroge restrikcije.

{module Oglas 1 – 2020}

Prije sedmicu, javio je Institut “Robert Koch”, taj koeficijent u Njemačkoj iznosio je 0,9, a prije dvije sedmice 0,7. Uz povratak restrikcija, Merkel je tada izjavila da ako koeficijent transmisije premaši 1, njemački zdravstveni sistem neće moći izdržati pritisak koronavirusa.

{module Oglas 0 – 2020}

U protekla 24 sata u Njemačkoj je prijavljeno 1.144 novozaraženih, dok je 163 ljudi umrlo od simptoma bolesti Covid-19. Ukupno je od početka pandemije u Njemačkoj život izgubilo 5.913 osoba. 

Izvor:Avaz.ba

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.