Samohrana majka Hidajeta najavljuje da će sa djecom spavati u parku: “Nema mi druge” (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Hidajeta Smriko iz Zenice, samohrana majka troje djece, očajnički traži pomoć nakon što je ostala bez izvora prihoda i suočava se s mogućnošću da sa svojim kćerkama završi na ulici. Ova hrabra majka podijelila je svoju tešku životnu priču putem YouTube kanala Narodna itv-Priče iz naroda, gdje je otvoreno govorila o borbi za opstanak.

Hidajeta, koja je već prošla kroz dva teška braka, od kojih ju je jedan muž napustio, a drugi zlostavljao, živi u iznajmljenom dijelu kuće gdje plaća kiriju, ali bez stalnih prihoda i mogućnosti za rad, teško preživljava. “Očevi moje djece nemaju nikakav kontakt s njima, niti ih zanima njihova sudbina. Mogla bih dobiti dječji dodatak i socijalnu pomoć, ali zbog komplikacija sa skrbništvom, to je onemogućeno”, izjavila je kroz suze.

Zbog neplaćene kirije, Hidajeta je u više navrata izbacivana iz kuće, a utočište je povremeno nalazila kod prijatelja. “Kirija je plaćena do kraja mjeseca, a šta će biti poslije, ne znam”, dodala je.

Jedan od najvećih problema s kojim se suočava je borba za pravno skrbništvo nad djecom. Iako djeca žive s njom, sporost sudskog sistema otežava njenu situaciju jer se tužbe vraćaju i proces odugovlači. “Nemam papira. Ni za jedno udruženje, za bilo koga ko mi zatraži papir,” objasnila je, dodajući da su joj tužbu već pet puta vratili jer ne može pronaći adresu bivšeg supruga, koju joj nadležne institucije odbijaju dati.

U emotivnom obraćanju, Hidajeta je izjavila da će, ako ne dobije pomoć, biti prisiljena preseliti se u park s djecom. “Ako gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović može to da gleda, neka gleda. Mi ga biramo, ali očigledno nema vremena za nas”, rekla je.

Ova majka, bez stalnog posla, snalazi se kako zna – čuvajući tuđu djecu i berući šljive – ali bez adekvatne podrške i pomoći, njena borba postaje sve teža. Pogledajte potresnu priču ispod teksta.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex