HIT fotografije iz Novog Pazara – Svi pod ćebad i tepihe (FOTO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U borbi protiv neizbežnih posledica oluja, meštani Novog Pazara su se okrenuli nekonvencionalnom, ali efikasnom rešenju za zaštitu svojih automobila. U nedavnom izveštaju sa terena, primećeno je da su pojedini građani postavili cebad i tepihe preko svojih vozila kako bi ih zaštitili od eventualnog grada.

Ovaj neobičan pristup privukao je pažnju lokalne zajednice i stručnjaka za meteorologiju. Iako na prvi pogled može delovati kao improvizovano rešenje, mnogi smatraju da ova taktika može biti efikasna u smanjenju štete od grada, koji je čest u ovom regionu tokom letnjih meseci.

“Gledajući dosadašnje rezultate, čini se da postavljanje cebadi i tepiha može biti korisno u zaštiti automobila od krupnih gradskih zrna”, izjavili su meteorlozi. Oni su dodali da ova praksa funkcioniše tako što ublažava udarce grada i umanjuje rizik od oštećenja vozila.

Građani Novog Pazara, suočeni sa čestim olujama i gradonosnim nevremenima, pokazuju inventivnost i brigu za svoju imovinu. Ovo rešenje, iako jednostavno, može poslužiti kao primer kako lokalna zajednica može odgovoriti na prirodne izazove koristeći resurse koji su im dostupni.

Dok se nastavlja sezona oluja, ostaje da se vidi da li će ova praksa postati šire prihvaćena među građanima Novog Pazara i drugim područjima pogođenim sličnim vremenskim uslovima. U međuvremenu, inovativni duh ovih građana predstavlja inspiraciju za sve nas u potrazi za novim načinima zaštite od nepredviđenih prirodnih događaja.

(Sandzaklive.rs , foto : Senko Zupljanin)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

10 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Pazarka
Pazarka
3 mjeseci ranije

Lepse bi bilo da im skroje duge , gace , kada nemaju 5 evra za foliju pravu .

Bambola
Bambola
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Pazarka

Nadji mi tu foliju za 5 eura ja cu ti dat 50 jebem te u usta

Zexy Smajovic
Zexy Smajovic
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Pazarka

Braco ja sam poturao tri jorgana a preko stari kauc ni gromovi, munje nista mu ne more

Edo
Edo
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Zexy Smajovic

Vidi ovog hadalja, kakvih pacijenata ima kod nas da covek ne poveruje

Seki
Seki
3 mjeseci ranije

Pa normalno da ce da bude grad I poplave I vrucine prodavnice I kafici opet puni kokakole u bosni a I u sandjaku otrov vam ga popijo I pojeo haram vam bijo svaki cent koji ste zaradili zaboraviate brzo bojkot sad svi kod majatora na popravku

trackback

[…] Kurir/Sandzaklive […]

trackback

[…] HIT fotografije iz Novog Pazara – Svi pod ćebad i tepihe (FOTO) […]

Pazarka
Pazarka
3 mjeseci ranije

To mogu samo Pazarci.

Kao
Kao
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Pazarka

Pazarci su domacini , imaju garazu ili u avliji mesto za auto i vise auta , ali ovo su doslajci ,seljadija ssto je opoganila vas grad gori su od stoke , gamad , za tafru krv bi dao a nema dvije ciste u glavi nit obraza nit CERADE hahahah bagra

Muamer
Muamer
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Kao

Pazarci i dan danas zive pod ceremidu jure za satkama i pricaju kako je njihov babo imo ducan u carsiju al nije mogo da podnese ove „seljake“ pa se jadan propijo i sve procerdo. Zive i dalje od stare „slave“ i psuju dosljake koji nisu nista lijepo donijeli ovoj njihovoj carsiji jer boze moj samo su oni imali pravo na Pazar jer su njihovi babovi bili „carsijski“. Te garosti se ni dan danas nisu odrekli a nema za sta kuce da ih ujede. Nidje vise hadaljeva nije bilo za to sto su se uzimali medjusubno iz prkosi zbog dosljaka i bogatstva pa su him se deca radjala retardirana.

10
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex