Švedska princeza završila intenzivni kurs, radi na bolničkom odjelu za koronavirus

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Švedska princeza Sofia prošla je intenzivnu trodnevnu obuku kako bi mogla raditi na bolničkom odjelu za koronavirus u svojoj zemlji.

dfg654645645

{module Oglas 1 – 2020}

Tridesetpetogodišnja princeza je počela raditi u bolnici Sophiahemmet nakon što je odlučila pomoći u borbi protiv smrtonosne pandemije koronavirusa. Fotografisana je u medicinskom odijelu zajedno s ostalim članovima osoblja prije početka smjene.

Obuku je pošla na Univerzitetskom koledžu Sophiahemmet u Štokholmu gdje je počasna članica odbora. Princeza Sofia je bila model prije nego se udala za princa Carla Philipa, sina kralja Carla Gustafa 2015. godine.

{module Oglas 0 – 2020}

Švedska je imala blag pristup sprečavanju širenja koronavirusa pa je na meti kritika, dok su njeni nordijski susjedi i većina Evrope uveli stroge mjere karantina.

“Institucije i vlada napravili glupost jer nisu vjerovali da će epidemija zahvatiti Švedsku”, izjavio je profesor epidemiologije Bo Lundback, prenosi Metro.

U Švedskoj je dosad zaraženo 12.540 ljudi, a zabilježena su 1.333 smrtna slučaja.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.