Na džamiji u Nikšiću osvanuli natpisi: “Nikšić biće Srebrenica”, “Turci”, nacrtana i četiri S

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Kada su jutros na posao došli radnici Doma zdravlja, koji se nalazi preko puta zvali su me da mi kažu šta su zatekli. Ovo je sramno. Nijesu nas uplašili ni devedesetih, pa neće ni danas. Ko god je ovo pisao, ovo je njegov obraz”, kazao je Mirsad Agović, predsjednik džemata.

Na zidu oko Hadži Ismailove džamije u Nikšiću i na samom ulazu u džamiju, jutros su osvanuli natpisi:”Srebrenica”, “Turci”, “Nikšić biće Srebrenica”, a nacrtana su i četiri ćirilična slova S.

“Jutros oko osam sati su me zvali radnici Doma zdravlja, koji se nalazi preko puta, da mi kažu šta su zatekli. Rekli su da ih je sramota da pročitaju šta piše. Kada sam došao imao sam šta vidjeti. Ovaj natpis ‘Nikšić biće Srebrenica’ znači da nam prijete. Ovo je sramno. Nijesu nas uplašili ni devedesetih, pa neće ni danas. To neka budu sigurni. Ko god je ovo pisao, ovo je njegov obraz”, kazao je Mirsad Agović, predsjednik džemata.

Kako je kazao ovo je bruka za čitav Nikšić.

Podsjetio je da je Hadži Ismailova džamija jedina koja je ostala u Nikšiću i da je oštećena 1993.godine, kada je ispod minareta postavljen eksploziv.

„Ko god je prošao rekao je da je ovo sramota i da je to bruka za sve. Našli su sad da pišu kad su izbori u Nikšiću. E ne može. Neće nas uplašiti. Njihov je ovo obraz. Evo poruka i Dritanu Abazoviću i Aleksi Bečiću i novoj Vladi da otkriju počinioca i dokažu da su za ravnopravnost, za bratstvo i jedinstvo“, poručio je Agović.

Slobodan Vujović, starosjedilac Nikšića, koji je kako reče odrastao pored džamije, u kući Tuzovića i Mehmedovića, bio je zgrožen činom skrnavljenja džamije.

„Mi smo ovdje živjeli kao braća i dan danas živimo kao braća. Oni su me praktično i podigli. Uvijek smo živjeli složno. Ovo je za mene i za svakog poštenog Crnogorca, Nikšićanina, jedna velika sramota, velika bruka. Ovo neko stvara neprijateljstvo i nacionalnu mržnju. To se zna ko je. Ovo su podvale. Ovo je nepošteno i nikako se sa ovim pomiriti ne mogu“, kazao je sedmdesetpetogodišnji Vujović.

Kako je rekao nikada se ovakvi i slični natpisi nijesu pisali po džamiji.

„Samo ono devedesetih kad je isto fukara neka htjela da napravi diverziju na džamiju. Tada i nikada više. Ovo ne može da dozvoli ni jedan pošteni građanin. Ovdje leže veliki ljudi, ovo je svetinja nečija. Ko ne poštuje ovu svetinju, ne poštuje ni svoju“, poručio je Vujović.

Džamija je pod zaštitom Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskih spomenika Crne Gore.

(Vijesti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bosanac
Bosanac
3 godina ranije

Što se bagra raspisala, samo to i znaju, kukavički iz mraka da prijete

Gazda
Gazda
3 godina ranije

Niakada nas nećete zaplasiti sa ovim, a vi nastavite da sarate…mi vam necemo uzvratiti saranjem po crkvama, nismo mi takav narod, toliko od mene

Marko
Marko
3 godina ranije

Ovo ili rade muslimani sami sebi, ili ovi Milovi da nas zavade

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.