Brnabić – Najlošije je u Tutinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je,prema poslednjim podacima, vakcinu protiv koronavirusa primilo 2.687.143 osoba, odnosno da je vakcinisano 49,8 odsto punoletnih gradjana.

Brnabić je, odgovarajući na pitanja u Skupštini Srbije rekla da se “epidemiološka situacija komplikuje i pogoršava iz dana u dan”, i pozvala gradjane, naročito mladje od 30 godina, da se vakcinišu.

“U 53 lokalnih samouprava imamo preko 50 odsto vakcinisanih, i imamo još deset koje su blizu 50 odsto”, rekla je Brnabić i dodala da je najmanji procenat vakcinisanih u opštini Tutin, koji nije “ni na 15 odsto vakcinisanih”.

Premijerka je navela i da je na nivou Srbije do sada vakcinisano ukupno 18.4 odsto mladih, do 30 godina, a da je u 21 lokalnoj samoupravi taj procenat “ispod deset posto”.

Brnabić je rekla da je beogradska gradska opština Stari grad prva dostigla 50 odsto vakcinisanih medju mladima do 30 godina.

Brnabić: Sporazum Srbije, S.Makedonije i Albanije ‘jedna od najlepših stvari koje su nam se desile’

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sporazum o “Otvorenom Balkanu”, koji je danas ozvaničen u Skoplju, “jedna od najlepših stvari koje su nam se politički i ekonomski desile od sukoba 90-tih godina”.

Brnabić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika, rekla da je taj sporazum koji su postigli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, “jedna od stvri koja je u ovom trenutku za našu ekonomiju i kvalitetu života možda najvažnija inicijativa” i da “šalje signal razumevanja”.

“Danas su potpisani sporazumi za tri važne stvari: o lakšoj trgovini i transportu robe, slobodnom kretanju ljudi, i saradnji u slučaju prirodne katastrofe. Generalno, od danas smo svi mnogo jači”, ocenila je Brnabić.

Premijerka je dodala da se prognozira da će, kada dodje do pune saradnje predvidjene inicijativom “Otvoreni Balkan”, “potpuna sloboda kretanja kapitala, usluga i ljudi, našem BDP doprineti sa tri odsto”.

Brnabić: Neke lokalne samouprave trpe zbog bojkota prethodnog popisa stanovništva

Predsednica vlade  Srbije Ana Brnabić apelovala je danas na političke stranke da na lokalnu ne donose više “neodgovorne odluke” pozivajući gradjane da bojkotuju popis stanovništva, jer to ima niz negativnih posledica na život u nekoj lokalnoj samoupravi, koje traju do narednog popisa.

Brnabić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika iz Novog Pazara, o nedostatku policajaca u tom gradu, rekla da je “popis stanovništva i broj stanovnika u jednoj lokalnoj samoupravi jedini relevantan podatak za institucije u čitavom nizu oblasti, i za čitav niz odluka”, medju kojima je i odluka o broju policajaca, maksimalnom broju zaposlenih ili transferima iz republičkog budžeta.”

“Savetujem gradjane da ne bojkotuju nešto što će imati užasne reperkusije u narednih deset godina, a političarima taj bojkot neće doneti apsolutno ništa”, rekla je Brnabić.

Brnabić je dodala da se u lokalnim samoupravama koje su bojkotovale prethodni popis, medju kojima je i Novi Pazar, osećaju posledice poziva nekih političkih stranaka da bojkotuju prethodni popis, i pozvala gradjane da učestvuju na popisu stanovništva koji će biti održan 31. oktobra 2022. godine. (Beta)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker