Muslimani u Japanu: ”Imamo veliki problem koji vlasti moraju riješiti”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Japanski muslimani pokušavaju vlastima ukazati na problem koji ima ova populacija. U “zemlji izlazećeg sunca” živi oko 200.000 muslimana koji nemaju dovoljno mezarja, odnosno mjesta sahrane, izvijestio je Kyudo News.

ghmjkdtzjkthjtr

{module Oglas 1 – 2020}

U Japanu se kremira 99 posto preminulih osoba, a muslimani, koji ne slijede ovaj običaj, nemaju gdje sahraniti svoje mrtve. Postoji samo sedam mezarja u kojima se osoba može zakopati po muslimanskim običajima. Pritom, u nekim regijama uopšte nema mezarja, što stvara dodatni problem.

“Tijelo se često mora prevesti na udaljena groblja, što ga može oštetiti ili dovesti do visokih troškova prijevoza,” rekla je Kuresi Harun, generalna direktorica Japanske islamske fondacije.

{module Oglas 0 – 2020}

Jedno od sedam mjesta na kojima se muslimani mogu sahraniti je groblje u Hokkaidu, u obalnom gradu Yoichi, ali je prostor ograničen.

Hirofumi Tanada, profesor Univerziteta Waseda, tvrdi da je zadovoljavanje potreba muslimana, ali i običaja drugih religija, sada postalo hitnije jer je Japan izmijenio zakon o imigraciji u aprilu kako bi privukao strane radnike.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker