Iz Sofije poručuju: U srcu bugarske prestonice nema mesta za džamiju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U srcu bugarske prestonice nema mesta za džamiju, izjavili su u Nacionalnom omladinskom komitetu bugarske parlamentarne partije VMRO.

RTJKFTUZWEREZHRUZS

{module Oglas 1 – 2020}

„Ovakvim reagovanjima Erdogan potvrđuje, da se Turska odriče da bude svetska država, i umesto da pokuša da sebi nađe mesto u evropskoj civilizaciji, ona će biti lider u muslimanskoj. To je jasna potvrda, da će država biti svetska, a ne religiozna – biće religiozna, a ne svetska“, izjavili su u petak u Nacionalnom omladinskom komitetu VMRO.

Prošle nedelje je Nacionalni omladinski komitet već komentarisao odluku Turske da se organizuje prvi namaz za poslednjih deset godina u Svetoj Sofiji. Prema njihovom mišljenju, predsednik Turske koristi metode tih vremena, kada je „istočnjačka država ponižavala hrišćansku Evropu“.

{module Oglas 0 – 2020}

„Kao pravoslavni hrišćani mi ne možemo da ostanemo ravnodušni prema ovoj provokaciji koja se odnosi na ceo hrišćanski svet“, izjavio je Mareški.

U Sofiji su u petak uveče bile demonstracije protiv pretvaranja crkve Svete Sofije u džamiju. Zamenik predsednika parlamenta i lider partije „Volja“, Veselin Mareški, je izjavio da Bugari ne mogu da zatvore oči pred postupcima suseda.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker