Aja Sofija ponovo džamija? Nova najava iz Turske…

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ovaj kulturno istorijski spomenik je danas muzej.

Aja Sofija Istanbul

{module Oglas 1 – 2020}

Direktor za odnose sa javnošću pri predsedniku Turske Fahretin Altun nagovestio je da bi čuvena Aja Sofija, koja je danas muzej, opet mogla postati džamija.

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”tr” dir=”ltr”>Özledik!<br>Ama az daha sabır.<br>Birlikte başaracağız… <a href=”https://t.co/XEX7k7XDCz”>pic.twitter.com/XEX7k7XDCz</a></p>&mdash; Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) <a href=”https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1259227284998950915?ref_src=twsrc%5Etfw”>May 9, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

Uželeli smo se! Međutim, budimo strpljivi. Uradićemo to zajedno – napisao je Altun na tviteru, objavivši fotografiju hrama.

Ovaj post su turski mediji objavili, zajedno sa člancima o istoriji Aja Sofije, uz komentare o “nestrpljivosti” turskog naroda da ovaj istorijski spomenik ponovo postane džamija.

U Grčkoj se plaše da bi 29. maja, na dan pada Carigrada pod tursku vlast 1453. godine,turske vlasti mogle da objave Aja Sofiju džamijom i mestom za molitvu muslimana.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker