Sergej izmučen u uniformi preti Putinu: Igraćemo ti na grobu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski već posle nekoliko dana u rezervnim snagama vojske Ukrajine izgleda iznureno.

Tridesetšestogodišnji igrač je pristupio rezervnom sastavu i za program „Good morning Britain“ javio se da opiše šta se dešava u njegovoj zemlji.

Stahovski je svoju porodicu, ženu i decu ostavio u Mađarskoj i obukao uniformu da se bori za svoju zemlju protiv ruske invazije.

“Svet mora da se ujedini i da zaustavi ovaj haos. Vidim sve sankcije, mogu da primetim podršku svih ljudi na svetu, ima poruka od prijatelja i onih koji to nisu. Podrška, čak i sankcije u ekonomiji, sportu, pomažu, sjajne su i siguran sam da ‘rade’, ali ne zaustavljaju njega (Putina) da radi ono što radi. On preti svetu nuklearnim oružjem, a ovamo vrši invaziju na Ukrajinu. Niko njega ne ugrožava, a šta, ako se oseti ugroženim, upotrebiće nuklearke?”, pita Stahovski.

Dodao je i da nije siguran da li takva osoba sme da raspolaže takvim nuklearnim potencijalom.

“Nismo sigurni šta će da uradi sledeće. Nije to samo ni problem Ukrajine. Razumem da na našoj teritoriji mi moramo da se borimo, to nije problem, ali kao što je jedan moj zemljak Ukrajinac rekao – moramo da zatvorimo vazdušni prostor iznad nas. Dajte nam šansu da se borimo protiv Rusa. Tamo iznad su mnogo superiorniji, tu ne možemo ništa. Na zemlji nemaju morala, nemaju morala da se bore sa nama. Mi se borimo na našoj zemlji, a oni dolaze kao okupatori”, rekao je Stahovski.

Na društvenim mrežama je čak osvanuo i skrinšot, koji je objavio poznati teniski novinar Kventin Mojne i na kom Stahovski navodno oštro proziva Putina.

“Putine, igraćemo ti na grobu”, piše na skrinšotu, koji je u međuvremenu nestao sa društvenih mreža.

Podsećamo, Rusija je izvršila invaziju na Ukrajinu prošlog četvrtka i od tada traju borbe dve vojske. (Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker