Rusija pretrpjela do sada najviši gubitak u Ukrajini. Ubijen general Sukovetski

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rusija je pretrpjela do sada najviši gubitak u ratu u Ukrajini: ubijen je general Andrej Sukovetski, naciljao ga je ukrajinski snajperist!

General bojnik Andrej Sukovetski, koji je bio zamjenik zapovjednika 41. kombinirane armije ruskog Središnjeg vojnog okruga, poginuo je jučer dok su ukrajinske obrambene snage odbijale rusku ofenzivu.

Vojni izvor potvrdio je da ga je ubio ‘snajperist’ i predložio da će se sprovod za general-bojnika – daleko najvišu rusku osobu koja je do sada poginula u sukobu – održati u Rusiji u subotu.

Nakon nekoliko dana poricanja, Kremlj je jučer priznao da je 498 njegovih vojnika ubijeno, a 1.600 povrijeđeno u ‘specijalnoj vojnoj operaciji’ u Ukrajini, ali je stvarna brojka gotovo sigurno veća.

Ukrajinske oružane snage u međuvremenu su danas ustvrdile da je ruska vojska pretrpjela 9.000 žrtava – iako se u saopćenju priznaje da je izračun broja poginulih ‘kompliciran visokim intenzitetom neprijateljstava’.

Čipiljov, iz Saveza ruskih padobranaca zračno-desantnih snaga, potvrdio je smrt Sukoveckog na društvenim mrežama ranije danas kao možda najsigurniji dokaz generalove smrti.

‘S velikom smo boli primili tragičnu vijest o smrti našeg prijatelja, general-bojnika Andreja Aleksandroviča Sukhoveckog, u Ukrajini tokom specijalne operacije. Izražavamo najdublju saučešće njegovoj porodici’, navodi se u objavi.

Nije bilo jasno gdje je Sukovetski ubijen.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker