Pretnje austrijskoj ministarki poreklom iz BiH, dobila policijsku zaštitu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon što se pojavio “talas mržnje” usmeren protiv nove austrijske ministarke pravosuđa Alme Zadić na internetu, austrijska Služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma je upozorila na mogućnost planiranog napada, te je odmah rasporedila trojicu službenika specijalne jedinice “Kobra” da je štite i da joj budu konstantno na raspolaganju, javlja Kronen Zeitung.

Alma Zadic

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Novoimenovana austrijska ministarka pravde Alma Zadić iz stranke Zeleni izložena je napadima desničarskih populista u Austriji kojima smeta njeno poreklo, koji je čak povezuju s “islamistima”. Zbog toga je ministar unutrašnjih poslova Austrije naložio da se ministarki Zadić obezbedi policijska zaštita.

Koliko dugo će zadatak specijalne jedinice trajati zavisi od dalje procene opasnosti, piše austrijska štampa.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Međutim, list navodi da je taj zadatak riskantniji kada su u pitanju stranka Zeleni, jer njihovi ministri radije idu na posao biciklom, što komplikuje situaciju.

I dalje se vodi rasprava oko toga kome će, osim ministrice Zadić, još biti dodeljena zaštita jedinice Kobra.

Slobodarska stranka je najaktivnija u kampanji protiv ministarka BiH korena. Slobodarskoj stranci, koja je bila u vlasti Austrije dok njihov lider Hajnc Kristijan Štrahe nije postao akter velike afere, pridružio se hipsterski desničarski pokret Identitarci. Njima smeta identitet Alme Zadić, u napadima je čak povezuju s “islamistima”.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Brojni političari su izrazili solidarnost s Almom Zadić. Konzervativni kancelar Sebastian Kurc nije komentarisao kampanju koja se protiv nje vodi.

Za rasizam zbog odnosa prema Zadić, prošle godine je optužen Johanes Radler iz Kurcove Narodne partije Austrije, kada je njen govor prekinuo rečima: “Nije ovo Bosna!”

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker