Pored automobila Turska će proizvoditi i borbene avione naprednije od f-35

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Oktay je bio gost uredničkog deska AA u Ankari, gdje je odgovarao na pitanja novinara i urednika agencije, a tom prilikom se dotakao i aktuelnih dešavanja.

5ac73106c03c0e04b0e56b86

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Potpredsjednik Turske Fuat Oktay izjavio je u Ankari da će njegova zemlja proizvoditi vlastiti borbeni avion koji će prema karakteristikama biti blizak ili napredniji od sadašnjeg modela F-35, javlja Anadolu Agency (AA).

Oktay je bio gost uredničkog deska AA u Ankari, gdje je odgovarao na pitanja novinara i urednika agencije, a tom prilikom se dotakao i aktuelnih dešavanja.

Govoreći o memorandumima o razumijevanju potpisanim između njegove zemlje i Libije, jedan o vojnoj saradnji, a drugi o pomorskim granicama zemalja istočnog Sredozemlja, Oktay je potvrdio kako je ovim sporazumima spriječena blokada Turske na Mediteranu.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Oktay je naglasio kako je sporazum Turske i Libije i u interesu cijelog regiona, jer se, kako je kazao, radi o projektu mira.

Podsjetio je kako je ovih dana predstavljen prototip prvog turskog automobila koji je još jedan u nizu tehnoloških i industrijskih iskoraka te zemlje.

Naglasio je kako je Turska ranije propustila priliku s automobilom Devrim, no sada tu priliku koristi s električnim i pametnim automobilima.

Osvrnuvši se i na kritike pojedinih krugova kada je riječ o ovom automobilu, Oktay je kazao: “Oni koji su danas protiv, sutra će biti prvi koji će koristiti taj automobil.”

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Dodao je kako će njegova zemlja “proizvoditi vlastiti borbeni avion koji će prema karakteristikama biti blizak ili napredniji od sadašnjeg modela F-35”.

Oktay je na kraju ocijenio kako je 2019. godina bila period u kojem se uvodila ravnoteža i disciplina u turskoj ekonomiji, te kako će 2020. godina biti novi procvat turske ekonomije.

Izvor: TRT

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker