Ovo je Putinova kćerka koja je navodno primila vakcinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Putin je rekao da je tu vakcinu već primila jedna od njegovih kćerki. Riječ je o Mariji Putin. Poslije prve doze vakcine Mariji se podigla temperatura na 38 stepeni Celzijusa, ali se već naredni dan spustila na nešto više od 37.

gzjfzuiizg

{module Oglas 1 – 2020}

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je ove nedjelje objavio da je registrovana ruska vakcina protiv Kovida-19 kao prva u svijetu. Kako objašnjava predsjednik Rusije, ona je bezopasna, efikasna i stvara stabilan imunitet.

Vakcinu je napravio Institut mikrobiologije “Nikolaja Gamaleja” u Moskvi. 

Putin je rekao da je tu vakcinu već primila jedna od njegovih kćerki. Riječ je o Mariji Putin. Poslije prve doze vakcine Mariji se podigla temperatura na 38 stepeni Celzijusa, ali se već naredni dan spustila na nešto više od 37. Broj antitela koja štite od kovida 19 se stalno povećavao. 

Inače, Putin pored Marije (35) koja radi u Institutu dječije endokrinologije u Moskvi ima i kćerku Jekaterinu (34) koja je završila strane jezike. Najvjerovatnije da je baš Marija dobila vakcinu, jer prioritet imaju medicinari.

{module Oglas 0 – 2020}

Vakcinu će za masovnu upotrebu proizvoditi Institut “Gamaleja” kao i kompanija “Binofarm”. Ona će biti u dvije forme: u tečnom stanju koje će se odmah moći davati pacijentu kao i u prahu koja će se prije upotrebe morati pomiješati sa tečnošću. 

Potpredsjednica vlade RF Tatjana Golikova najavila je da će već krajem augusta ili početkom septembra vakcinu početi da dobijaju ljekari.

Putin insistira da se vakcinacija provede dobrovoljno, dakle davat će se u Rusiji besplatno onima koji to žele.

Jedan broj ruskih eksperata je savjetovao da se ne žuri sa vakcinacijom jer treba vrijeme da bi se utvrdilo ima li ona kontraefekata. Više poznatih ruskih specijalista virusologa je objašnjavalo da je potrebno najmanje godinu do dvije dana da se vidi kakav je pravi efekt vakcine kad se prođu tri etape kliničkih ispitivanja, piše objektiv.rs.

Međutim u Ministarstvu zdravlja Rusije su izjavili da nema razloga da se odgađa registracija vakcine i da se istraživanja provode uz poštovanje svjetskih standarda.

Neosporno je da je žurba oko registracije vakcine ne samo zbog borbe protiv korone nego i zbog prestiža nauke određenih zemalja. Što se tiče profita Rusija će imati jednu od najjeftinijih vakcina i za sve građane će biti besplatna.

{module Oglas 2 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=fsYr5__9XN4

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker