Objavljeni snimci uništenih ruskih helikoptera, zanimljivi podaci u novom izvještaju Britanaca

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministarstvo odbrane Velike Britanije objavio je svoj najnovij obavještajni izvještaj o situaciji u Ukrajini.

Ukrajinska vojska objavila je fotografije zapaljenih helikoptera. Kako kažu u objavi na Twitteru, radi se o ruskim helikopterima na aerodromu u okupiranom Hersonu.

STIGAO I NOVI BRITANSKI IZVJEŠTAJ

Ministarstvo odbrane Velike Britanije objavio je svoj najnovij obavještajni izvještaj o situaciji u Ukrajini. U njemu konstatira kako Rusija sve više nastoji prikupiti dodatne trupe kako bi pojačala i nadoknadila svoje gubitke ljudstva.

U izvještaju stoji:

“Rusija sve više nastoji prikupiti dodatne trupe kako bi pojačala i nadoknadila svoje gubitke ljudstva u Ukrajini. Kao rezultat ovih gubitaka, Rusija vjerocatno ima problema s provođenjem ofenzivnih operacija, suočena s kontinuiranim ukrajinskim otporom.

Kontinuirani gubici ljudstva također će otežati Rusiji osiguranje okupiranog teritorija.

Rusija preraspoređuje snage čak iz svog Istočnog vojnog okruga, Pacifičke flote i Armenije. Također sve više nastoji iskorištavati neregularne izvore kao što su privatne vojne firme , sirijski i drugi plaćenici.

Rusija će vjerojatno pokušati upotrijebiti te snage za zadržavanje osvojenog teritorija i oslobađanje svoje borbene moći za obnovu zaustavljenih ofenzivnih operacija.”

Guardian piše kako se čini da britansko obavještajno izvješće potkrepljuje informacije koje su ukrajinski vojni dužnosnici objavili tokom noći.

Ukrajinska vojska ranije je objavila svoje dnevno operativno izvješće, tvrdeći da je rusko vojno vodstvo odobrilo “prijevremeno puštanje kadeta u borbu protiv Ukrajine”.

Prema izvješću koje je objavilo ukrajinsko ministarstvo obrane, Rusija ima problema s opskrbom svojih vojnika streljivom i izgubila je 40 posto svojih jedinica uključenih u operacije na teritoriju Ukrajine jer su potpuno ili djelomično uništene. Ove tvrdnje nisu se mogle neovisno potvrditi.

“Najgora situacija ostaje na području Mariupolja, gdje protivnik pokušava blokirati grad na zapadnoj i istočnoj periferiji”, dodali su vojni dužnosnici iz Glavnog stožera oružanih snaga Ukrajine.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker