Makron ne želi Turske imame u Francuskoj

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Makron, koji je stalno na udaru kritika liderke krajnje desnice Marine Le Pen po pitanju integracije francuskih muslimana, najavio je da će ukinuti praksu da francuskim učenicima predaju nastavnici koje plaćaju strane vlade.

a1 92

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je da će ograničiti praksu drugih zemalja da šalju imame i učitelje u Francusku, kako bi zaustavio ono što je nazvao “separatizmom”.

U trenutku kad do lokalnih izbora ima još manje od mesec dana, on je rekao da će postepeno ograničiti sistem po kojem Alžir, Maroko i Turska šalju imame u Francusku da propovedaju u džamijama i dodao da je o tome postigao sporazum s tim zemljama, osim Turskom.

– Neću dozvoliti nijednoj zemlji da nas hrani separatizmom – poručio je Makron na konferenciji za novinare u gradu Miluzu, na istoku zemlje.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Istakao je da je završetak islamskog konzularnog sistema izuzetno važan, kako bi se ograničio strani uticaj i kako bi se osiguralo da svako poštuje zakone Republike.

Naveo je da te zemlje godišnje u Francusku pošalju 300 imama i najavio da će oni koji stignu ove godine biti poslednji koji su došli u tolikom broju.

Rekao je da je njegova vlada zatražila od institucije koja predstavlja islam u Francuskoj da pronađe mogućnost da se imami obučavaju na francuskoj teritoriji, da osigura da oni govore francuski jezik i da ne šire radikalne ideje.

Makron, koji je stalno na udaru kritika liderke krajnje desnice Marine Le Pen po pitanju integracije francuskih muslimana, najavio je da će ukinuti praksu da francuskim učenicima predaju nastavnici koje plaćaju strane vlade.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Francuski predsednik se do sada nije bavio pitanjima vezanim za muslimansku zajednicu u Francuskoj, koja je najveća u Evropi, već se fokusirao na ekonomska pitanja.

Francuska je proteklih godina više puta bila na meti napadača.

U novembru 2015. godine, u koordiniranom napadu u pozorištu Bataklan i drugim mestima u Parizu, poginulo je 130 ljudi, što je bio najsmrtonosniji napad u Francuskoj od Drugog svetskog rata.

(Srbija danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker