Finska premijerka želi da uvede šestočasovno radno vreme

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Finska premijerka Sana Marin želi da skrati trenutno osmočasovno radno vreme na šest sati, tvrdeći da bi manji broj radnih sati mogao da bude nadoknađen povećanom produktivnošću.

ukzukirzuizr

{module Oglas 1 – 2020}

Marin, koja je svoj plan iznela u govoru na konferenciji svoje Socijaldemokratske partije, zalagala se za skraćivanje broja radnih sati još pre nego što je postala predsednik vlade.

„Bogatstvo koje donosi povećana produktivnost mora da se deli ne samo između vlasnika i investitora, već i običnih radnika“, istakla je Marin.

Ipak, finska premijerka će za tako nešto morati da ubedi i ostalih četiri partije u svojoj koaliciji, posebno u vremenu povećanja nezaposlenosti usled pandemije kovida-19.

„Moramo da osmislimo jasnu viziju i konkretne korake kako država da krene ka skraćivanju radnog vremena, a finski radnici prema boljem radnom životu“, rekla je 34-godišnja Marin, koja je za predsednicu Socijaldemokratske partije izabrana u nedelju.

{module Oglas 0 – 2020}

Jedna od najmlađih osoba na premijerskoj poziciji, Sana Marin predvodi vladu levog centra od decembra prošle godine, nakon što je njena prethodnica Anti Rine dala ostavku.

Rine je do nedelje nastavila da vodi partiju, a zajedno sa Marin je vukla vladu ulevo, uvodeći brojne socijalne mere.

Uspela je da podigne penzije i ukine neke od prethodno uvedenih mera štednje.

Ranije danas, njena partija odbila je predlog da se eksperimentiše sa šestočasovnim radnim vremenom, već umesto toga usvojila predlog za skraćivanje broja radnih časova i uvede veća fleksibilnost u radni život. (rts)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker