Austrija šalje pomoć balkanskim zemljama u borbi protiv koronavirusa i migrantske krize

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zemlje Evropske unije pružaju uzajamnu pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa kroz mehanizam civilne zaštite, a Austrija šalje pomoć i balkanskim zemljama kako zbog trenutne krize, tako i migracijskih izazova.

sdfgrthzjkjkhgdsfghjkhgfd

{module Oglas 2 – 2020}

“Još jednom pokazujemo solidarnost s onima koji trebaju našu pomoć. Austrija se dobro suočava s krizom. Istovremeno, vidimo da je naša pomoć potrebna i drugim zemljama. Stoga u okviru svojih mogućnosti podržavamo ono što Austriji ne nedostaje, ali daje vrijedan doprinos drugim zemljama. Deke, posteljine i druga sredstva pomoći prevoze se u zemlje što je brže moguće”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer.

Austrija isporučuje dezinfekcijska sredstva i rukavice u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru i Moldaviju.

Srbija također prima deke, madrace i šatore za migrante iz Austrije kroz mehanizam civilne zaštite EU koji obuhvaća Balkan. Italija je dobila dodatne ponude pomoći kroz mehanizam EU. Prema Evropskoj komisiji, pomoć uključuje i postavljanje timova ljekara i medicinskih sestara kao i zaštitne opreme, piše Krone.at.

{module Oglas 1 – 2020}

“Austrija koristi sredstva koja je osiguralo Federalno ministarstvo unutarnjih poslova kako bi se pomoglo nekoliko zemalja, posebno na Zapadnom Balkanu, zalihama pomoći u rješavanju krize zbog koronavirusa, kao i izazovima u oblasti migracija”, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Isporuke pomoći za BiH, Sjevernu Makedoniju, Hrvatsku, Moldaviju, Albaniju i Crnu Goru prvenstveno bi služile kao podrška zdravstvenim sistemima, a pomoć bi trebala stići do kraja ove sedmice.

{module Oglas 0 – 2020}

Izvor:Klix

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex