Tragedija neviđenih razmjera: Majka ubila ćerke od 9 i 11 godina jer su htjele provesti praznike sa ocem

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Španska policajka Paola (42), koje je ubila svoje dvije kćerke Iris (9) i Laru (11), a potom sebi oduzela život, prolazila je kroz težak razvod, navode lokalni mediji, a prenosi Telegraf.rs.

Njihova beživotna tijela pronađena su 15. decembra u jutarnjim satima. Djevojčice su upucane iz neposredne blizine, a prvi rezultati istrage govore da je majka koristila službeni pištolj.

Pojedini mediji su pisali da su djevojčice uoči tragedije pitale majku da li mogu sa ocem da provedu praznike. Paola se, naime, prije više od godinu dana rastala od svog partnera, dobila je razvod i planirala je da se preseli u Alesiras sa kćerkama, grad iz kojeg je otišla kada je iz vojske prešla u policiju.

Ona se 2003. godine pridružila Oružanim snagama i učestvovala je u međunarodnim misijama na Balkanu, a dobila je čak i orden NATO-a. Potom se 2008. pridružila Civilnoj gardi i prve zadatke je obavljala daleko od Alesirasa. Prvo je stigla u grad Motilja del Palankar i četiri godine je bila stacionirana u maloj stanici Kvintanar del Rej, gdje se udala i izrodila djecu.

Kada se razvela od supruga, sa kćerkama je otišla da živi u policijskim paviljonima. Ona je dobila starateljstvo nad djecom, ali kada je njen bivši suprug čuo da planira da se vrati u Alesiras, angažovao je advokate i bitka za starateljstvo je ponovo počela.

Iako je vjerovatno trpjela pritisak zbog svega što se događa, njene kolege i prijatelji kažu da ništa nije slutilo da će Paola povrijediti djecu i sebe. Kolege kažu da nije imala ispade, niti da je bilo koga opterećivala svojim problemima.

Onda je 15. decembra ujutru, oko 7 sati, koleginica pronašla mrtvu sa djecom u barakama, nakon što se Paola nije pojavila na smjeni.

I Paola i djevojčice imale su prostrijelne rane od metka, najvjerovatnije iz službenog pištolja. Iako je hitna pomoć brzo stigla, mogli su samo da konstatuju smrt.

(Telegraf.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker