“STALNO PITA ZA NAJBOLJU DRUGARICU SA KOJOM JE SPAVALA” Priča o Emi (3), jedinom detetu koje je preživelo masakr u vrtiću

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Trogodišnja devojčica Emi je ležala u krevetu pored svoje najbolje drugarice u vrtiću na Tajlandu kada je napadač upao sa puškom i nožem. Jedina je preživela masakr.

U Eminoj grupi bilo je 11 dece i svi su imali oko tri godine. Oko 10 časova vaspitačice su roditeljima poslali fotografije nasmejane dece koja crtaju i boje.

Dva sata kasnije, tokom dremke, bivši policajac Panja Kamrab upao je u zgradu, pucao u osoblje, uključujući i ženu koja je bila u osmom mesecu trudnoće, a zatim uleteo u tri učionice.

Ubio je sve Emine prijatelje dok su spavali. Ne zna se kako je ona preživela. Pronađena je budna pored tela svojih drugara.

– Ona nije znala šta se dogodilo kada se probudila. Mislila je da oni još spavaju. Policajac joj je pokrio lice krpom i sklonio je – rekao je njen 59-godišnji deda Somsak Sritong.

Odneli su je na drugi sprat i nastavili da tragaju za preživelima.

Ona je jedino dete koje je preživelo, 24 dece je ubijeno i 13 odraslih.

– Osećam se zahvalnim što je preživela. Držao sam je čvrsto kada sam je prvi put video – ispričao je Somsak.

Njena majka, 35-godišnja Panompai Sritong, radi u Bangkoku tokom nedelje. Bilo joj je rečeno da su sva deca ubijena i nije mogla da poveruje kada su joj rekli da je Ema preživela. Tek joj je nakon video-poziva koji je dobila od ćerke laknulo.

Emini baka i deka nisu znali šta da joj kažu. Ona i dalje pita za svoju najbolju drugaricu sa kojom je spavala, dok su im se stopala dodirivala.

– Baka joj je na kraju rekla da su svi njeni prjatelji preminuli, kao i vaspitačice i da je vrtić zatvoren. Ona je htela da ide u vrtić svaki dan. Moramo uporno da joj govorimo da je vrtić zatvoren. Ona ne razume koncept smrti – ispričao je deda.

(RTS)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker