Svim markama automobila pala prodaja u Njemačkoj, osim jednoj

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sve auto-kompanije na njemačkom tržištu upisale su negativan skor kada je riječ o broju prodatih automobila – osim jedne

njemacka 1

{module Oglas 1 – 2020}

U Njemačkoj je u aprilu prodato 120.840 novih automobila.

Njemačke vlasti su dozvolile da prodajni auto-saloni u toj zemlji ponovo počnu sa radom 20. aprila, pa je pad novoregistrovanih vozila donekle amortizovan i iznosi 61 procenat, piše Autonews Europe.

To je ipak znato bolji rezultat od onog koji je, recimo, zabilježen u Velikoj Britaniji, gdje je u aprilu isporučeno svega 4.321 novo vozilo uz pad od čak 97,3%, dok je u Italiji prodaja smanjena za 98%, a u Francuskoj za 72 odsto.

{module Oglas 0 – 2020}

Sve auto-kompanije na njemačkom tržištu upisale su negativan skor kada je riječ o broju prodatih automobila – osim Tesle. Ovaj američki proizvođač električnih vozila sa 635 isporučenih automobila zabilježio je rast od 10% u aprilu u odnosu na isti mjesec 2019. godine.

S obzirom da Tesla svoja vozila uglavnom prodaje online, tu kompaniju je najmanje pogodilo zatvaranje prodajnih salona u Njemačkoj.

Kada je riječ o ostalim brendovima, Opel je upisao pad od 73%, Mercedes je imao manju prodaju za 71%, a Volkswagen za 64%. BMW je u Njemačkoj u aprilu zabilježio pad od 50%, Hyundai 69%, a Honda 73 odsto.

Ford je prodao za 62% manje vozila nego u istom mjesecu 2019, Mazda je upisala pad od 75 posto, a Smart “minus” od čak 94,1%.

Kako navode stručnjaci, ponovno otvaranje salona u posljednjoj dekadi aprila nije značajno popravilo prodajne rezultate jer je u Njemačkoj tražnja za novim automobilima generalno u padu tokom epidemije koronavirusa, s obzirom na ekonomsku neizvjesnost koja tu zemlju, kao i čitav svijet, očekuje nakon okončanja vanrednih mjera.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex