Njemačka će dozvoliti ulazak sezonskim radnicima, ali pod posebnim uslovima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Radnici treba da doputuju avionom prije nego autobusom kako bi se zaštitili od prijetnje koronavirusa”, istakli su u saopštenju

njemacka aerodrom

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Njemačka će dozvoliti stranim radnicima da uđu u državu, kako bi pomogli u berbi voća i povrća na farmama, saopštila je Vlada.

Nakon ublažavanja zabrana uvedenih radi borbe protiv širenja koronavirusa, njemačko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da su postigli dogovor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova da se dozvoli ulazak za 40.000 sezonskih radnika u aprilu i još 40.000 u maju.

“Radnici treba da doputuju avionom prije nego autobusom kako bi se zaštitili od prijetnje koronavirusa”, istakli su u saopštenju.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Dodatni niz uslova obuhvata i to da sezonski radnici moraju proći medicinski pregled i držati odstojanje jedan od drugog tokom posla.

Brojne članice EU, uključujući Njemačku, uvele su granične kontrole radi usporavanja širenja virusa, ali nuspojava je da radnici nisu mogli do svojih radnih mjesta.

Njemački poljoprivrednici i prerađivači voća upozorili su da bi slične zabrane mogle da spriječe više hiljada sezonskih radnika iz istočne Evrope da dođu u pomoć prikupljanju žetve i berbe, što bi moglo dovesti do nestašice voća i povrća, ali i povećanja cijena.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Većina sezonskih radnika dolazi sa istoka EU, uključujući Poljsku, Rumuniju i Bugarsku.

Evropska komisije je početkom sedmice, takođe zatražila od članica EU da dozvole ulazak za više stotina hiljada sezonskih radnika koji vrše sadnju ili berbu preko granica uprkos nacionalnim mjerama za sprečavanje širenja virusa.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker