ZA ODLAZAK U NEMAČKU OD 1. MARTA VAŽE NOVA PRAVILA: Prvo se polaže jezik, a uvodi se i starosna granica

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Provera znanja nemačkog jezika i uvođenje starosne granice za stanovnike Zapadnog Balkana koji bi da emigriraju u Nemačku novine su Zakona o emigraciji čija primena će početi 1. marta 2020. godine, kažu u Nemačko-srpskoj privrednoj komori.

Njemačkahghggh

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Na konferenciji za novinare, direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap rekao je da će stanovnicima Zapadnog Balkana biti dosta teže otići u Nemačku jer, dodaje, više neće uživati priviligije u odnosu na stanovnike iz drugih delova sveta.

Naveo je da će ubuduće znanje nemačkog jezika stanovnika Zapadnog Balkana koji bi da odu u Nemačku morati da bude na visokom nivou, što ranije nije bio slučaj.

Takođe, kaže, postojaće starosna granica, koja ranije nije postojala.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Knap, međutim, nije precizirao do koje starosne dobi će stanovnici Zapadnog Balkana moći da odlaze u Nemačku, ali je najavio da će o novim rešenjima nemačkog Zakona o emigraciji biti reči u petak, 22. novembra u Beogradu, na konferenciji “Zapadni Balkan i nemačka privreda: Investicije – Dobavljačke inicijative – Mobilnost”, koja se organizuje sa nemačkim Ministarstvom privrede.

“Na konferenciji u petak želimo da razjasnimo sva pitanja u vezi sa novim zakonom. Bitno je da javnost dobije prave informacije šta će se menjati”, rekao je Knap i dodao da će na tom skupu biti reči o tome kako će u buduće izgledati procedure.

Kaže i da Nemačka uvodi propis koji će važiti za stanovnike celog sveta.

Osim emigracije u Nemačku, Knap kaže da će na konferenciji u petak biti analizirano stanje zajedničkih projekata, govoriće se o nemačkim investicijama u Srbiji, a biće predstavljena nemačka incijativa za nalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana.

Za tu inicijativu je rekao da je prethodnih godina bila uspešna jer su, dodaje, mnoga preduzeća iz regiona postala dobavljači nemačkih kompanija.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Na tom skupu će se, kaže, govoriti i temi demografija i privreda i o tome kako će se emigracija odraziti na stanovništvo zemalja Zapadnog Balkana.

Knap je najavio i multikongres “Serbian Visions” koji će biti održan u Beogradu u petak i subotu po peti put, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Taj događaj će, kaže, okupiti predstavnike nevladinih i strukovnih organizacija za koje navodi da igraju važnu ulogu u razvoju zemlje i u evropskim integracijama.

“Cilj koji nas pokreće su evropske integracije. I ove godine ćemo u okviru multikongresa imati 40 manifestacija u oblasti obrazovanja, kulture, zdravstva, zaštite životne sredine, investicija, ljudskih prava…”, rekao je Knap.

Direktor Sektora za strateške analize, analitiku, usluge, servise i pakete proizvoda PKS Mihailo Vesović naveo je da je raznolikost tema kvalitet manifestacije “Serbian Visions”, a da će takva vrsta razgovora doprineti da kompanije i privreda kroz svoje aktivnosti stvaraju bolje uslove za poslovanje, ali i bolje uslove za život.

Najavio je da će u okviru tog mulitkongresa PKS potencirati četiti teme i to sertifikaciono telo, elektronski pečat i potpis, predstavljanje mape puta cirkularne ekonomije za koju kaže da je odgovor za unapređenje efikasnosti i smanjenje zagađenja životne sredine, uštedu i nove načine poslovanja budući da je za neku kompaniju sirovina ono što je za neku drugu otpad.

Vesović kaže da će jedna od tema biti i podrška investicijama i da će to biti prilika da se predstavi pravi pregled podsticaja za privedu, uključujući podsticaje i na republičkom i na lokalnom nivou.

Četvrta tema biće, navodi, program promocije preduzetništva i samozapošljavanja za koju kaže da je bitna za početnike u biznisu, i dodaje da je važna tema i dualno obrazovanje koje omogućava da obrazovni sistem bude što bliži privredi.

(Tanjug)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex