U njemačkom kafiću distancu održavaju kapama s plutačama za bazen

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Evropske zemlje polako počinju živjeti “normalnim” načinom života. Jedna od njih je i Njemačka gdje se ublažavaju prethodna ograničenja provedena državnim mjerama karantina.

gfbdrzrtzu56

Ovaj podatak nije iznenađujući budući da je Njemačka smatra jednom od onih zemalja koja se s pandemijom izborila jako dobro.

{module Oglas 1 – 2020}

Do 14. maja u ovoj zemlji je prijavljeno 174.948 slučajeva koronavirusa sa 7.928 smrtnih slučajeva i otprilike 150.300 oporavljenih. Kancelarka Angela Merkel 6. maja rekla je da je cilj usporavanja virusa postignut i da je prva faza pandemije završena.

gfhfz5676
Zatražila je od svojih sugrađana da ostanu oprezni kako ne bi izazvali i drugi val.

Istog dana, savezna vlada najavila je ukidanje ograničenja što je omogućilo restoranima da počnu raditi s određenim ograničenjima. Kafić u Schwerinu pod nazivom “Café Rothe Schwerin” nedavno je pokrenuo posao poslužujući svoje zaštitnike za boravak vani. Također je osigurao da stolovi budu razdvojeni 1,5 m kako bi se zadržala udaljenost između mušterija što bi svaki restoran trebao učiniti.

{module Oglas 0 – 2020}
ghr765678768
Međutim, vlasnica “Café Rothe Schwerin”, Jacqueline Rothe, smislila je genijalnu ideju kako osigurati da drži mušterije na adekvatnoj udaljenosti i to s plutačama za bazen. Da, dobro ste pročitali. Dvije plutače je vezala za šešir i tako obezbijedila idealnu socijalnu distancu.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker