U Njemačkoj više izliječenih nego trenutno zaraženih koronavirusom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Institut “Robert Koch“ saopćio je danas da je u Njemačkoj od zaraze koronavirusom u potpunosti izliječeno 60.200 osoba, a da trenutno u toj zemlji ima 57.606 zaraženih

thumbs b c a9c1aad5d3b0fd80a25eea973b41fe47

{module Oglas 1 – 2020}

Prema posljednjem dnevnom presjeku epidemiološke slike, u Njemačkoj je više osoba izliječeno nego li ih je trenutno zaraženih koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Institut “Robert Koch“ saopćio je danas da je u Njemakoj od zaraze koronavirusom u potpunosti izliječeno 60.200 osoba, a da trenutno u toj zemlji ima 57.606 zaraženih ljudi.

Isti izvor javlja da taj podatak ulijeva nadu da su efikasne preventivne mjere koje su njemačke vlasti uvele u jeku borbe protiv pandemije COVID-19.

{module Oglas 0 – 2020}

U Njemačkoj je koronavirusom zaraženo ukupno 120.479 ljudi, uključujući i polovicu koji su izliječeni.

U Njemačkoj je od posljedica zaraze koronavirusom umrlo ukupno 2.673 oboljelih, uključujući i 129 smrtnih slučajeva zabilježenih u protekla 24 sata.

Iako je Njemačka peta zemlja po broju zaraženih osoba u svijetu, broj smrtnih slučajeva je daleko manji u toj zemlji u poređenju sa situacijom u SAD-u, Španiji, Italiji i Francuskoj.

Njemačke vlasti provode masovno testiranje ljudi na koronavirus, a u kratkom roku su skoro udvostručile kapacitete bolničkih odjela za intenzivnu njegu pacijenata. Prošlog mjeseca je u Njemakoj uveden i niz restriktivnih mjera s ciljem prevencije širenja koronavirusa. Upravo to se smatra jednim od faktora što ta zemlja ima bolje rezultate u borbi protiv COVID-19 u odnosu na druge zemlje koje su teško pogođene koronavirusom.

{module Oglas 2 – 2020}

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima Univerziteta “Johns Hopkins”, u svijetu je koronavirusom zaraženo više od 1,78 miliona osoba. Od posljedica zaraze umrlo je blizu 110.000 oboljelih, a izliječene su blizu 412.000 osobe.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker