U Istanbulu se užurbano grade dvije bolnice na aerodromu ”Ataturk” i u Sancaktepeu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Izgradnja bolnica počela je 9. aprila, a hiljade radnika rade u tri smjene kako bi ispunili plan završetka gradnje do 24. maja

thumbs b c f220bcea39dde5d6e2729336830eb774

{module Oglas 1 – 2020}

Vlasti Republike Turske u kompleksu aerodroma “Ataturk“ i u distriktu Sancaktepe u Istanbulu paralelno grade dvije velike bolnice, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je nakon sjednice kabineta 6. aprila najavio izgradnju dvije bolnice u Istanbulu, a njihova izgradnja počela je tri dana kasnije na lokalitetima aerodroma “Ataturk“ i kvarta Sarigazi u Sancaktepeu.

Riječ je o bolnicama kapaciteta od po 1.008 bolničkih kreveta, a završetak izgradnje planiran je za 24. maj.

{module Oglas 0 – 2020}

Bolnice koje Turska gradi u Istanbulu će biti namijenjene za liječenje žrtava prirodnih nesreća, poput epidemija, zemljotresa i drugih vanrednih situacija.

Na izgradnji ta dva moderna medicinska kompleksa u tri dnevne smjene radi ukupno 8.000 radnika.

Svaka od dvije bolnice prostire se na površini od 184.000 metara kvadratnih i sadrži 70.000 metara kvadratnih natkrivenog prostora.

Sve bolničke sobe su planirane na način da se u kratkom roku mogu adaptirati potrebama i pretvoriti u sobe za intenzivnu njegu.

Obje bolnice će po izgradnji imati svi potrebnu medicinsku infrastrukturu s operacijskim dvoranama, MR-om, trijažnim prostorijama, laboratorijama i drugim sadržajima.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.