Sinovi Khashoggija ”u mubarek noći ramazana” oprostili ubicama njihovog oca

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iako su proteklih godina preživjeli mnoge torture, sinovi ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija objavili su izjavu u kojoj opraštaju ubicama njihovog oca.

fdegrtfhzjukikjhjghfd

{module Oglas 2 – 2020}

Salah Khashoggi oglasio se na Twitteru osvrnuvši se na sveti mjesec ramazan.

“U ovoj mubarek noći mubarek ramazana, sjećamo se Božije izreke: ‘Ako osoba oprosti ili se pomiri, njegova nagrada dolazi od Allaha’. Stoga mi, sinovi mučenika Jamala Khashoggija, izjavljujemo oprost onima koji su ubili našeg oca, tražeći nagradu svemogućeg Boga”, napisao je najstariji Khashoggijev sin na Twitteru, penosi BBC.

Prema islamskom zakonu smrtne kazne mogu biti ublažne zbog pomilovanja porodice žrtve, iako nije jasno hoće li se to primijeniti u ovom slučaju.

Saudijski princ Muhamed Salah ranije je izjavio da ima povjerenje u saudijsku istragu Khashoggijeve smrti te da podržava istražne organe u Kraljevini.

Khashoggi, istaknuti kritičar saudijske vlade, ubijen je u konzulatu Kraljevstva u turskom gradu Istanbulu u oktobru 2018. godine. On je prije smrti pisao za novine Washington Post i živio je u SAD-u.

{module Oglas 1 – 2020}

Saudijski zvaničnici smatraju da je njegova smrt bila posljedica “loše operacije” zbog čega država nije sancionirana.

Međutim, u izvještaj Saudijske Arabije o dešavanjima iz oktobra 2018. godine sumnjaju brojni međunarodni predstavnici i organizacije, uključujući i neke obavještajne agencije i UN.

{module Oglas 0 – 2020}

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”und” dir=”ltr”><a href=”https://t.co/oSpAZxSniO”>pic.twitter.com/oSpAZxSniO</a></p>&mdash; salah khashoggi (@salahkhashoggi) <a href=”https://twitter.com/salahkhashoggi/status/1263613366247075841?ref_src=twsrc%5Etfw”>May 21, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker