Prvog vikenda poslije karantina u Italiji zavladala prava ”ludnica” (FOTO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Italija je prva evropska zemlja koja je početkom marta uvela drastične mjere karantina na cijeloj teritoriji i za Italijane je završeno sa čekanjem, pa su pohrlili na plaže za prvo plivanje ove sezone ili makar sunčanje

EYVJsxUX0AMAZQs

Prvog vikenda nakon što je Italija ukinula najdužu blokadu u Evropi zbog korona virusa, stanovnici te zemlje preplavili su plaže i izletišta širom Apeninskog poluostrva.

{module Oglas 1 – 2020}

Od sjevera do juga građani Italije nisu odoljeli prilici da poslije više od dva mjeseca restriktivnih mjera odu dalje od svog mjesta prebivališta, ali unutar regiona u kojem se nalaze, pošto još nije dozvoljeno kretanje među regionima.

iralija

Italija je prva evropska zemlja koja je početkom marta uvela drastične mjere karantina na cijeloj teritoriji i za Italijane je završeno sa čekanjem, pa su pohrlili na plaže za prvo plivanje ove sezone ili makar sunčanje.

Bili bi to sunčani dani na plaži, kao i bilo kojih ranijih godina, da nema policajaca koji opominju ljude šta je dozvoljeno, a šta nije, zbog virusa kovid-19 koji je teško pogodio Italiju, treću zemlju u svijetu po broju žrtava sa više od 32.000 umrlih od posljedica tog virusa.

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Italy&#39;s daily coronavirus death toll dips, new cases steady <a href=”https://t.co/OiYbXCLg2b”>https://t.co/OiYbXCLg2b</a> <a href=”https://t.co/AIRpIkRFQE”>pic.twitter.com/AIRpIkRFQE</a></p>&mdash; Reuters (@Reuters) <a href=”https://twitter.com/Reuters/status/1264232023914315776?ref_src=twsrc%5Etfw”>May 23, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

{module Oglas 0 – 2020}

Lokalna pravila su različita, pa tako nisu svi regioni zvanično otvorili kupališta strahujući od širenja zaraze, međutim mnogi se nisu obazirali na to, te su zabilježeni brojni slučajevi kršenja propisa.

U Liguriji je dozvoljeno šetati plažama, ali ne i sunčanje, a u gradu Savona, u tom regionu, 11 kupača kažnjeno je novčanom kaznom od 285 eura.

Ipak, mnoge plaže od Riminija do Mondela otvorene su za posjetioce, ali je na snazi zabrana okupljanja.

Oko 600 kilometara bijelih pješčanih plaža Sardinije za sada je dostupno samo lokalnom stanovništvu.

Kretanje više od 60 miliona stanovnika Italije van regiona u kojem se nalaze trebalo bi da bude omogućeno od 3. juna, za kada je najavljeno i otvaranje granica Italije za dolaske iz država EU i Šengena.

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Italy has reported a spike in new deaths from the novel coronavirus, just days after seeing a promising drop-off. <a href=”https://t.co/jx46422yX9″>https://t.co/jx46422yX9</a> <a href=”https://t.co/KbGFBj4HtK”>pic.twitter.com/KbGFBj4HtK</a></p>&mdash; World News Tonight (@ABCWorldNews) <a href=”https://twitter.com/ABCWorldNews/status/1263950074582896640?ref_src=twsrc%5Etfw”>May 22, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.