PONOVNO HAOS: U njemačkim supermarketima velika potražnja za toaletnim papirom, brašnom…

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ponovno u njemačkim supermarketima vlada velika potražnja za toaletnim papirom, tjesteninom i slično. Razlog je vjerojatno sve veći broj oboljelih od korone, prenose njemački mediji.

45954930 303

{module Oglas 1 – 2020}

Generalni direktor trgovačkog lanca Edeka u Wuppertalu izvijestio je o velikom porastu potražnje za kuhinjskim rolama, toaletnim papirom i dugotrajnom hranom poput tjestenine ili brašna.

“To nije slučaj samo s nama. Slično izgleda i u drugim trgovinama. Ovo ponašanje je sebično prema ostalim kupcima koji kupuju “normalno”, jer ih dočekaju prazne police. “, kazao je generalni direktor Markus Billstein za “Wuppertaler Rundschau”.

Billstein je apelirao na svoje kupce: „Ne trebate nagomilavatati namirnice. Ako svi kupci kupuju kao i obično, tada se mogu održavati lanci opskrbe, ne pojavljuju se uska grla i svi su opskrbljeni na odgovarajući način! ”

{module Oglas 0 – 2020}

I u Aldi Südu se sada bilježi promjena u ponašanju pri kupnji. “Trenutno prvi put bilježimo lagani porast potražnje za pojedinačnim proizvodima u našim poslovnicama, uključujući toaletni papir”, rekao je glasnogovornik grupe za “Wirtschaftswoche”.

Iz Lidla su akođer rekli: “U nekim regijama i podružnicama bilježimo blagi porast potražnje za našim higijenskim proizvodima.”

Međutim, drugi trgovački lanci kao što su Rewe, dm i Kaufland još nisu primijetili nikakve promjene u kupovnom ponašanju svojih kupaca.

Glasnogovornici Aldija i Lidla naglasili su da nema razloga za nagomilavanjem namirnica. “Na temelju iskustva iz posljednjih nekoliko mjeseci, vrlo pažljivo promatramo oscilacije potražnje kako bismo mogli izbjeći bilo kakva uska grla”, rečeno je iz Aldija.

U principu, tvrtka je spremna na sve veću potražnju i trenutačno ne očekuje nikakva ograničenja dostupnosti. Lidl se također smatra “dobro pripremljenim”. Ako je potrebno, može se „brzo reagirati kako bi se podružnice opskrbile dovoljnom robom“.

Fenix-magazin/IM

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex